Bakan Fidan'dan dünyaya Gazze uyarısı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-Polonya-Romanya Üçlü İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, “Gazze'deki katliam her an bölgesel bir savaşı tetikleme potansiyeline sahiptir” ifadelerini kullanarak, “İsrail'e kayıtsız şartsız destek veren tüm ülkeler vakit çok geç olmadan bu tutumlarını gözden geçirmelidirler” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Polonya’nın başkenti Varşova’da Türkiye-Polonya-Romanya Üçlü İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından Polonyalı mevkidaşı Radoslaw Sikorski ve Romanyalı mevkidaşı Luminita Odobescu ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, söz konusu toplantının 4’üncü kez yapıldığını belirterek, “Gerçekten iyi bir formatta, verimli bir görüşme trafiği gerçekleştirmiş olduk. Bugünkü toplantılarımızda önümüzdeki ay Washington'da yapılacak olan NATO Zirvesi ile ilgili hazırlıklarımızı ele aldık. NATO'ya mücavir bölgedeki güvenlik sınamaları karşısında ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmemiz gerektiği aşikardır. Bu hususta neler yapabileceğimizi görüştük” dedi.

“Müttefikler arasında özellikle savunma sanayi alanında yaptırım, kısıtlama ve engellemelerin tamamıyla kalkması gerekmekte”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri