Bakan Soylu:"Kanunumuzda afet bölgesi diye bir kanun yok"

Afet bölgesi ilanı talebiyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şunu söyleyeyim bizim kanunumuzda afet bölgesi diye bir kanun yok. Afete maruz bölge var. Afet bölgesi denilen bir kavram söz konusu değil. Kanunda böyle bir şey yokken böyle bir talep yokken afet bölgesi ilan edilsin demek biraz siyasi yaklaşımdır "dedi. Bakan Soylu, ayrıca 117 milyon lira bağış geldiğini de açıkladı.

Elazığ'ın Maden ilçesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, heyelan riski olan bölgede incelemelerde bulunup, vatandaşlarla görüştü. Daha sonra kaymakamlığa geçen her iki bakanda açıklama yaptı.

Maden ilçesinde olduklarını anımsatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Maden ilçesinde olmamızın nedeni bundan yaklaşık 6 ay önce Maden ilçesinde buradan da gelen bilgi bizim de elde ettiğimiz bilgilerle çok eğimli bir heyelan sonucunda 510 bağımsız bölümün olduğunu bizim tespit ettiğimiz alanda bir kayma söz konusu. Maden ilçesi buradaki madenlerin çok uzun zamandan beri kah işletildiği kah işletilmediği bir süreç olarak da devam eden veya duran bir anlayışa sahip. 6 ay önce de bir gece itibariyle hem üniversitenin vermiş olduğu karar sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızla konuşarak aynı zamanda Cumhurbaşkanımıza da arz ederek buradaki madeni çalışmasını durdurduk. Buradaki riskli olan konutlarla ilgili hemen bir karar alındı. Anında burası afete maruz bölge ilan edildi. Artık yaşanmasının doğru olmadığı bir bölge 510 konutun bulunduğu alanla ilgili o günden itibaren de bir değerlendirme yapıyoruz. Bu ilçenin bir bölümünü veya tamamını bir yere taşınsın mı yoksa burada mı hayata devam edilsin diye Elazığ'da deprem çalışmalarını sürdürürken arkadaşlarımızla milletvekillerimiz ve kaymakamlarımızla buraya gelmek istedik ve geldik. Burada hem arkadaşlarımızla istişare ettik hem de vatandaşlarımıza da bilgi verdik. Tabi biz taleplerini de almaya çalıştık. Zannediyorum ki burada bu değerlendirmeleri yaptıktan sonra şehrin burada devam edip etmemesi veya hemen aşağıda gezin var Gezin'de devam edip etmemesi hususunda ki değerlendirmeyi talepleri aldıktan sonrada hep birlikte bir karar vereceğiz. Onun için bugün bakanımız ve arkadaşlara buraya geldik" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri