Başbakan’a ‘Hücre’ Sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Maltepe Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu açıldığı tarihten bu yana kaç tutuklu ve hükümlünün hücreye kapatılarak...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Maltepe Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu açıldığı tarihten bu yana kaç tutuklu ve hükümlünün hücreye kapatılarak cezalandırıldığını sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Maltepe Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkumlara işkence yapıldığı iddialarına karşılık, kurum içi soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Soruşturmanın güncel akıbeti nedir?

Maltepe Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kurallara uymama durumlarında tutuklu ve hükümlülere uygulanan cezai yaptırımlar nelerdir?

Hukuken suç teşkil etmesine rağmen işkence olarak nitelenebilecek davranışlarda bulunmak ve kişiyi hücreye kapatmak Maltepe Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kurallara uymamanın istisnai bir sonucu mudur yoksa bu uygulamaya genellikle başvurulmakta mıdır?

Maltepe Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu açıldığı tarihten bu yana kaç tutuklu ve hükümlü hücreye kapatılarak cezalandırılmıştır?

Bugüne dek avukatlar tarafından ceza infaz kurumlarında işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı yönünde şikayette bulunan avukat, şikayete dönük soruşturma başlatılan olay ve resmi suç duyurusunda bulunan vaka sayısı kaçtır?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri