Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda öğrenci, öğretmen ve velilere başarı dileklerini iletti.
Yeni eğitim döneminin Niğde’ye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Başkan Özdemir, eğitimin güçlü bir toplumun ve gelişmiş şehirlerin temel unsurlarından biri olduğunu belirtti. Özdemir; öğrencilerin yalnızca akademik bilgiyle değil, milli ve manevi değerlere bağlı, dünyayı okuyabilen, erdemli ve vizyon sahibi bireyler olarak yetişmesinin önemine dikkat çekti. Öğretmenlerin bu süreçte büyük sorumluluk üstlendiğini ifade eden Özdemir, eğitim camiasına teşekkür etti. Niğde Belediyesi olarak eğitime yönelik destekleri sürdüreceklerini kaydeden Özdemir; "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır" anlayışıyla hareket ettiklerini, "Öğrenci dostu Niğde" vizyonu doğrultusunda yeni nesil kütüphaneler, etüt merkezleri, kültürel faaliyetler ve çeşitli desteklerle gençlerin yanında olduklarını vurgulayan Özdemir, yeni dönemde de eğitim alanında yeni projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Öğrencilere de seslenen Başkan Özdemir, gençlerin azim ve kararlılıkla hayallerinin peşinden gitmelerini, kitaplarla dost olmalarını ve kendilerini bilimin ışığında geliştirmelerini istedi.
Özdemir; 2026-2027 eğitim öğretim yılının idarecilere, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi temennisinde bulundu.