CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, sigortalı bir işte çalışmadan önce doğum yapan kadınların da doğum borçlanması yapabilmesi için bir çalışma olup olmadığını sordu.
Bircan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
"Sigortalı bir işte çalışmadan önce askerliğini yapan erkeklere tanınan askerlik borçlanması hakkı, sigortalı bir işte çalışmadan önce doğum yapan kadınlara doğum borçlanması olarak neden tanınmamaktadır?
Sigortalı bir işte çalışmadan önce doğum yapan kadınların da doğum borçlanması yapabilmesi için Bakanlığınızca bir çalışma var mıdır?
Sigortalı bir işte çalışmadan önce doğum yapan kadınlara da doğum borçlanması hakkı tanınması ile ilgili bir çalışmanız var ise kapsamı ne olacaktır?"