Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girdi, husumetli aileler 8 yıl sonra barıştı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 2011 yılında dört aile arasında kız kaçırma meselesiyle başlayan husumet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla barışla sonuçlandı. Barış yemeğine telefonla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne varsa barışta var" dedi.

Yaklaşık 8 yıl önce, iddiaya göre Karaduman ailesinin Gül ailesinden kız kaçırmasıyla husumet başladı. Daha sonra diğer aile fertlerinin dahil olmasıyla Gül, Karaduman, Kaplan ve Kahraman ailesi arasında husumet devam etti. Husumetli ailelerden 3 kız, Malatya ziyaretinde durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve kanaat önderi İsmail Özşanlı'nın devreye girmesiyle taraflarla görüşülüp aileler barışı kabul etti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun ev sahipliği ile bir düğün salonunda barış yemeği verildi. Barış yemeğine Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Ergani Kaymakamı Hüseyin Sayın ve husumetli ailelerin tarafları katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla bağlanmasıyla devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri