Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'YSK kararı üzerinden ülkemizi hedef alanların gayesi milletimizin kazanımlarını dinamitlemektir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul seçimleriyle ilgili Yüksek Seçim Kurulunun kararının ardında yapılan açıklamalarında aynı bakış açısının ürünü olduğunu görüyoruz. Burada mesele ne sandıktır, ne milli iradedir, ne de Türkiye’nin demokrasi mücadelesine destek vermektir. Bizde hakkımızı arama mücadelemizi verdik, YSK onlarda haklı kararımızı teyit ettiler. YSK kararı üzerinden ülkemizi hedef alanların gayesi milletimizin 17 yıllık kazanımlarımızı dinamitlemek, Türk demokrasinin altını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet'teki Birlik Vakfı Genel Merkezinde düzenlenen 39. Geleneksel Birlik Vakfı iftar programına katıldı. Orucun açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara hitap etti.

“Tarihin tekerrür etmesini istemiyorsak daha sıkı ve vizyoner bir anlayışla çalışmalıyız” 

İftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi katil sürülerine kaptırdığımız her gencimizi vebali bizlerin gönüllü teşekküllerimizin üzerindedir. Bu millet hala yüreğinde 1970'lerde sağ sol kavgasına kurban verdiği körpe fidanların sızını taşıyor. Bu millet hala bölücü örgütün zorla dağa kaçırıp birer ölüm makinesine dönüştürdüğü evlatları için gözyaşı döküyor. Bu millet FETÖ'nün sapkın ideolojisinin 40 yılda mankurtlaştırdığı gençlerinin travmasını yaşıyor. Hiçbirimizin milletimize bir daha benzer dramlar yaşatma hakkı yoktur. Merhum Akif'in o veciz ifadesiyle, ‘Tarih ders almayanların için tekerrür eder' tarihin tekerrür etmesin istemiyorsak, daha sıkı, daha vizyoner bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Öğrencilerimizin, kurslardan, yarışmalara kadar vakfımızın her faaliyetini bu yönde atılmış kıymetli bir adım olarak görüyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri