Dokunulmazlıklarla İlgili Oylamaya 17 Vekil Katılmadı: Ak Parti Ve Mhp Tam Kadro

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifine AK Parti ve MHP tam kadro katılırken, CHP ve HDP'den 17 milletvekili oylamalara katılmadı.

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifine AK Parti ve MHP tam kadro katılırken, CHP ve HDP'den 17 milletvekili oylamalara katılmadı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile HDP'li Leyla Zana oy kullanmadı.

TBMM Genel Kurulu'nda, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamaları yapılıyor. İkinci tur oylamanın birinci maddesinin gizli oylamasına 531 milletvekili katıldı. 550 sandalyeye sahip Meclis'te iki oy kullanılamadı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile milletvekili yemini etmeyen HDP'li Leyla Zana oy kullanmadı. 548 milletvekilinden 531 milletvekili oy kullandı. 17 firenin yani oylamaya katılmayan milletvekillerinin CHP ve HDP'den olduğu öğrenildi.

Oylamaya 316 oyla AK Parti, 40 milletvekili MHP tam kadro katıldı. Mazeret bildiren 7 CHP'li vekil ile 10 HDP'li milletvekili katılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri