Eğirdir Gölü’nde 15 Kasım itibarıyla başlayan kerevit avı yasağı kapsamında yapılan denetimlerde 300 adet kaçak av pinteri ele geçirilirken, bir balıkçıya idari para cezası uygulandı.
Eğirdir Gölü’nde 15 Kasım itibarıyla başlayan kerevit avı yasağı kapsamında denetimler aralıksız sürüyor. Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında 6/1 Numaralı Tebliğ gereği, kerevitin avlanması, nakledilmesi, pazarlanması, ihracatı ve işlenmesi belirlenen süre boyunca tamamen yasaklandı. Bu kapsamda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından göl genelinde yapılan denetimlerde kaçak kerevit avcılığına yönelik önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Ekipler, tespit ettikleri 300 adet kerevit pinterini ele geçirerek gölden çıkardı. Denetimler sırasında izinsiz avcılık yaptığı belirlenen bir balıkçıya da idari para cezası uygulandı.
"Denetimlerimiz devam edecek"
Konuyla ilgili açıklama yapan Su Ürünleri Mühendisi Dr. Bayram Korkmaz, denetimlerin yoğun şekilde sürdüğünü belirterek, "Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekipleri olarak göl genelinde denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Eğirdir Gölü Gelendost-Boyalı hattında yaptığımız incelemelerde bir adet kerevit sepeti tespit ettik. 15 Kasım itibarıyla kerevit avı yasaklanmış durumda. Ele geçirdiğimiz sepetin içinde canlı kerevitler bulunuyordu. Su ürünleri kanunu gereği sepete el koyarak içerisindeki canlı kerevitleri göle iade edeceğiz. Denetimlerimiz devam edecek" dedi.
Kerevit av yasağı, 15 Haziran 2026 tarihinde sona erecek
Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, göl ekosisteminin korunması ve balık popülasyonunun sürdürülebilirliğinin sağlanması için çalışmaların kararlı şekilde sürdürüleceğini vurguladı. Kerevit av yasağı, 15 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.
(ETK-SM-