Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu(EPDK), petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet göstermek üzere 22 şirkete lisans verdi, 64 şirketin lisansını sonlandırdı.
EPDK'nın Kurul kararları Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Kurteks Tekstil Enerji Ticaret ve Sanayi A.Ş'ye, Aktül Kağıt Pazarlama A.Ş'ye, Boyut Grup Enerji Elektrik Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye, KLK Enerji Üretim A.Ş'ye 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.
EPDK, elektrik piyasasında 8 şirketin lisansını iptal etti. Bu çerçevede Denizli Elektrik Üretim A.Ş'nin, Aksa Enerji Üretim A.Ş'nin, Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi Turizm Yatırımları Ticaret ve Elektrik A.Ş'nin, Seçenek Enerji Üretim Sanayi Limited Şirketi'nin, Grup Elektrik Üretim A.Ş'nin ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin (EÜAŞ) üretim lisansı sona erdi.
-1 ŞİRKETE İLETİM LİSANSI VERİLDİ-
EPDK, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Ventes Lojistik A.Ş'ye 10 yıl süreyle iletim (LNG) lisansı verdi.
Ayrıca, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Delta Rubis Petrol Ticaret ve Sanayi A.Ş'ye 15 yıl süreli Depolama Lisansı; Artıoil Akaryakıt Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye, Aston Petrolleri A.Ş'ye, Galaksi Akaryakıt Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye 15 yıl süreli dağıtıcı lisansı; Promix Petrol Sanayi Ticaret A.Ş'ye ise 10 yıl süreli madeni yağ lisansı verdi.
-PETROL PİYASASINDA 56 ŞİRKETİN LİSANSI İPTAL-
Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde EPDK, 1 şirketin depolama lisansını, 1 şirketin dağıtıcı lisansını, 1 şirketin işleme lisansını, 53 şirketin ise madeni yağ lisansını sona erdirdi.
EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Uzmangaz Gaz Dağıtım Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Universal Gaz Anonim Şirketi'ne LPG dağıtıcı lisansı, Kaleli Best Gaz İnşaat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Milangaz LPG Dağıtım Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi'ne LPG depolama lisansı verdi.