Evlat nöbetindeki aileler, HDP binası önünde "Kahrolsun PKK ve HDP" sloganı atıp, binanın camlarını kırdı

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren aileler, partililerin binaya girerken kendileri ile alay ettiğini iddia etti. Partililere tepki gösteren evlat nöbetindeki aileler HDP binası önünde "kahrolsun PKK ve HDP" sloganları atarak binanın camlarını kırdı.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti 171'inci gününde de devam ederken, aileler ile partililer arasında gerginlik yaşandı. Evlat nöbetindeki aileler, partililerin binaya girerken kendileri ile dalga geçtiğini öne sürüp taşlarla binaya saldırdı. HDP önünde "kahrolsun PKK ve HDP" sloganları atan aileleri güvenlik güçleri zorlukla sakinleştirdi.

"Çocukları kaçırıyorlar"

Yaşanan gerginliğin sebebi ile ilgili konuşan evlat nöbetindeki babalardan Şevket Altıntaş, "Burada bu öfkeyi kusmamızın sebebi 10, 11 ve 12 yaşındaki çocukları kaçırıyorlar. Bunla ilgili olarak sesimizi arası yükselteceğiz. Ben şunu sürekli söylüyorum, bu yalan değil, sözlerimizi yalan olarak nitelendiriyorlar. 10 ve 12 yaşındaki çocukları kaçırıyorlar bu insanlar. Bunlara artık bir dur diyelim, dur demenin zamanı geldi ve geçti bile” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri