İstanbul Valisi'nin 'iletişim Kurduk' Dediği Havva, 19 Saat Sonra Kurtarıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine dair son bilgileri paylaştı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine dair son bilgileri paylaştı. Vali Yerlikaya, enkaz altındaki küçük bir kızla ekiplerin iletişim halinde olduğunu duyurdu. Vali'nin açıklamasının ardından Havva enkazdan sağ çıkarıldı.

ÖLEN 3 KİŞİNİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

"Çalışmalar aralıksız devam ediyor. 18.5 saatte 9'u sağlık durumu iyi 3'ü ağır olmak üzere 12 yaralımız çeşitli hastanelerde. 3 kişi öldü. 2'sinin kimliği tespit edilmişti. Diğerinin de yakınları tarafından kimliği tespit edildi. Çevredeki komşu binalar güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Bunlardan birinin durumu farklı hemen enkazın yanındaki 10 katlı Yunus Apartmanı. Bunun durumu risk oluşturuyor. Lazer yöntemiyle bu binanın durumu kontrol altında tutuluyor. Arama faaliyetini yürüten arkadaşlarımızın güvenliği, etrafımızda yaşayan insanların güvenliği adına bunu yapmak zorundayız."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya

"TEMAS KURULDU, İNŞALLAH KURTARACAĞIZ"

Yerlikaya, "Size sevindirici bir haber vereyim. Az önce Havva isimli bir kızımızla AFAD ekiplerimiz konuştu. Sizlerin de duası ile bu kızımız da dünkü Mahmut Tayyip Alemdar gibi ona da ulaşacağız." dedi.

"ERDOĞAN DESTEK VERİYOR"

Vali, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bize desteklerini sürdürüyor. Süleyman Soylu Bakanımız 05.30'a kadar bizimle birlikteydi. Ha keza Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum. TBMM Başkanımız Binali Yıldırım da öyle. Herkesin kalbi ve duası burada. Sizlerin aracılığıyla tüm ülkemize güzel haberler vermek için arama kurtarma çalışmalarımıza devam ediyoruz."

MUCİZE GERÇEK OLDU

Yerlikaya'nın sevindiren haberinden 1 saat sonra mucize gerçek oldu. AFAD ekiplerinin iletişime geçtiği 5 yaşındaki Havva Tekgöz, 19 saat sonra kurtarıldı. Havva, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İşte ilk görüntüler;

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Acı Bilançoyu Açıkladı: 3 Ölü, 12 Yaralı Kartal'da Çöken Binanın Enkazından 9 Saat Sonra 9 Yaşında Bir Çocuk Çıkarıldı Kartal'da Çöken Binada Ölen ve Yaralananların Kimlikleri Belli Oldu Kartal'da Çöken Binanın Karşı Apartmanında Oturan Kadın, Yaşanan Faciayı Gözyaşları İçinde Anlattı Çöken Binanın Enkazında İncelmelerde Bulunan Binali Yıldırım: 30 Bin Yapı Riskli Kartal'da Çöken Binada Yaşayanların Yakınları Hastanelere Akın Etti İki Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatıyla Kartal'daki Binanın Çöktüğü Yere Gidiyor İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Çöken Binayla İlgili Dehşete Düşüren Açıklama İşte Kartal'daki 8 Katlı Binanın Çökme Anı Kartal'da Çöken Binadan İki Kişi Yaralı Olarak Çıkarıldı İşte İstanbul'da Yıkılan Binanın Çökmeden Önceki Hali Kartal'da Çöken 8 Katlı Binaya Gelen Kurtarma Ekipleri "Sesimi Duyan Var mı?" Anonsu Yaptı Yakını Enkaz Altında Kalan Vatandaşın Çaresizliği Kameraya Yansıdı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri