İZBAN'da verilen son teklifte anlaşma sağlanamadı

Demiryol-İş ile İZBAN arasındaki süren toplu iş sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. İZBAN yönetimi tarafından verilen yüzde 26 İZBAN A.Ş. ile Demir Yol-İş sendikası arasında işveren tarafından verilen yüzde 26 oranındaki son teklif işçiler tarafından reddedilerek greve devam kararı alındı.

Demiryolu İşçileri Sendikası ile İZBAN arasındaki Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde, İZBAN'ın yüzde 22'lik zam teklifinde bulunması ve bunun kabul görmemesi üzerine 10 Aralık'ta greve çıkan İZBAN'da grev 17. gününe girdi. Grevin 17. gününde İZBAN, grevi sonlandırmak amacıyla, Demiryol İş Sendikası ile masaya oturdu ve teklifini yüzde 26'ya yükseltti. Dün geceden bu yana süren görüşmelerde ise anlaşma sağlanamadı. Sendika, verilen zam oranını reddederek greve devam etme kararı aldı.

“Taleplerimize kulaklarını tıkamış vaziyetteler”

Görüşmelerin ardından işçilerle birlikte basın açıklaması yapan Demiryol İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve Devlet Demiryolları aralarında bir görüşme yapmış. Asgari ücretin yüzde 26 zamlanması nedeniyle asgari ücrete gelen oranda bize de zam teklifi yapıldı. Daha önce yüzdelerle ilgili hesap kargaşası vardı, o kargaşayı dün akşam giderdik. Bize ortalamada yüzde 26'ya varan bir teklif yapıldı. Brüt ücretlere yüzde 19, giydirilmiş ücretlere yüzde 22 yüzde 30 oranında var. Bizim ana taleplerimizden bir tanesi, asgari ücretle artık sendikalı üye olmasını istemiyoruz. Bunu böyle söylememize rağmen sadece 2018 yılı ve 2019 yılı Temmuz ayına kadar olan dönem için 2 bin 600 lira, asgari ücretin 70 lira üzerinde rakamı telaffuz ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri