Jandarmadan PKK'ya bahar darbesi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin güvenlik korucuları ile birlikte yürüttüğü operasyonda terör örgütü PKK'ya bahar darbesi vuruldu. Teröristler tarafından kullanılan ve 7'si birbiriyle bağlantılı 11 adet sığınak, 7 adet avcı boy çukuru, 2 adet gözetleme ve ateş mevzisi ile çok sayıda mühimmat ele geçirilerek imha edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice ve Kulp ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 11 Nisan Perşembe günü saat 23.00'dan itibaren Jandarma Komando Timleri ve Güvenlik Korucuları ile icrasına başlanılan Özel Birlik Operasyonlarının, 12 Nisan Cuma günü saat 22.00 itibariyle başarıyla tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu operasyonel faaliyetler esnasında; bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan, 7'si birbiri ile bağlantılı 20 metrekare genişliğinde, 1'i 15 metrekare genişliğinde, 1'i 14 metrekare genişliğinde, 2'si 8 metrekare olmak üzere toplam 11 adet kış sığınağı, 7 adet avcı boy çukuru, 2 adet gözetleme ve ateş mevzi tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri