Körfez Belediyesi, “Sanayi Alanı"nı Büyükeşhir’e Satıyor

Körfez Belediye Meclisi, Barbaros Mahallesi'ndeki 30 bin 736 metrekarelik "Sanayi Alanının" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne satışı için toplandı.

Körfez Belediye Meclisi, Barbaros Mahallesi'ndeki 30 bin 736 metrekarelik "Sanayi Alanının" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne satışı için toplandı.

Körfez Belediyesi, Barbaros Mahallesi'nde Sanayi Alanı olarak belirlenen, askeriyeden TOKİ'ye, TOKİ'den de trampa yoluyla Körfez Belediyesi'ne devredilen 30 bin 736 metrekarelik arsayı satış kararı aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin arsa için talipli olması sonrasında Körfez Belediye Meclisi, tek gündemlik satış maddesi ile olağanüstü toplandı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda arsanın Büyükşehir'e satışıyla ilgili madde Plan ve Bütçe Komisyonu'na oy birliğiyle havale edildi.

Satışla ilgili olarak meclise bilgilendirmede bulunan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "O arsa için çok fazla konuşuldu. Belediyenin en baştan beri mülkiyetiymiş gibi gösterildi. Burası askeriye tarafından TOKİ'ye devrilmiş daha sonra bize de trampa yoluyla devredilmiş bir yer. Sanayi alanı içerisinde kalan bir bölge. Satışa çıkarmıştık burayı. Büyükşehir Belediye Başkanımız, "burayı biz alalım, tır parkı yapalım" dedi. Bizce de bu çok makul geldi" dedi.

Arsanın tır arkı olarak kullanılmasının kendilerini mutlu edeceğini dile getiren Başkan Baran, "Körfez halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Büyükşehir'in son meclis toplantısında arsanın satışıyla ilgili madde geçti. Biz de bugün kararı komisyona havale edeceğiz ve ocak ayındaki toplantıda karara bağlayarak satışı gerçekleştireceğiz. Şimdiden iki belediyemize ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri