Psikoterapi Enstitüsü Derneği, 15 Temmuz akşamı ve son haftalarda yaşanan zor ve acı günlerden etkilenen darbe mağdurlarına ücretsiz veya düşük ücretle psikolojik destek veriyor.
Dernekten yapılan açıklamada, yaşanan olayların geçmişteki kaygı ve korkuları tetikleyebileceği, insanların kendini çaresiz, korkmuş, yalıtılmış ve yalnız hissedebileceği belirtildi. Yaşanan şiddetin ruhsal sonuçları olduğu ifade edilirken, psikiyatrist, doktor, psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanı ve psikiyatri hemşirelerinin bir araya gelerek oluşturduğu derneğin, darbe mağdurlarına destek kararı aldığı kaydedildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Maddi imkânı olmayan darbe mağdurlarına ücretsiz ve/veya düşük ücretle psikolojik destek vermeyi kararlaştırmıştır. Ortalama 10 - 16 seans civarında bu desteğin sonuç bulacağı kanaatindeyiz. Ücretsiz psikolojik destek talep eden darbe mağduru vatandaşlarımızın başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Psikoterapi Enstitüsü Derneği ve Psikoterapi Enstitüsü işbirliği ile yetkilileri en kısa sürede size dönerek size en yakın konumda olan üye terapistlerimizin bilgilerini ulaştıracaktır."
Doğrudan hizmet almak isteyen vatandaşların http://www.psikoterapi.com/turkiye-geneli-psikoterapi-enstitusu-uyesi-psikoterapistler linkinden Türkiye'deki Dernek üyelerimizin bilgilerine ulaşabileceği belirtilirken, destek talep formu için http://www.psikoterapi.com/ucretsiz-psikolojik-destek-talep-formu/ linki verildi.