Sony'nin Yeni Akıllıları: Xperia X serisi

Sony, Barcelonda devam eden MWC 2016 kapsamında yeni Xperia X serisi akıllı telefonlarını duyurdu.

Sony, MWC 2016 açılışını Xperia X serisi ile yaptı. Xperia X, Xperia XA veXperia X Performance modelleri ile karşımıza çıkan Sony, her segmente uygun Android telefon üretme politikasını bir kez daha tekrarlamış oldu.

Xperia X Performance özellikleri

Sony, yeni üst seviye Xperia X Performance telefonunda 2.1 GHz hızındaçalışan Snapdragon 820 yonga setine yer veriyor. Sony, RAM bölümündeki tutuculuğunu Xperia X Performans modelinde de devam ettiriyor ve cihazda 3 GB RAM'e yer veriyor.

XperiaX Performance, 5 inç büyüklüğünde 1080P çözünürlüğünde 441 PPIdeğerinde ekran ile geliyor. Rakipleri Galaxy S7 ve LG G5'in 2Kçözünürlüklü ekrana sahip olduğunu belirtelim. Burada Sony, rakiplerinin bir adım gerisinde yer alıyor.

Xperia X Performance Predictive Hybrid Autofocus destekli yeni nesil 23Megapiksel çözünürlüğünde kamera kullanıyor. Bu teknoloji objenizi seçmenizi sağlıyor ve hareketi tahmin ederek bulanıklıktan arınmış fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. Xperia X Performance ön kamerası ise 13 Megapiksel çözünürlüğünde.

2.700 mAh kapasiteli pil ve microSD kart destekli 32 GB dahili depolama birimini barındıran Xperia X Performance; beyaz, siyah, pembe ve altın renk seçenekleri ile satışa sunulacak.

Xperia XA özellikleri

Sony’nin yeni X serisi akıllı telefonlarından olan Xperia XA, kamera, batarya ve tasarım konusunda iyileştirmelerle geliyor.

Oldukça şık görünen Xperia XA, yok denecek kadar ince olan çerçeveleriyle beğeni kazanıyor. Geliştirilen yeni batarya yönetimi sayesinde ise Xperia XA 2 güne varan kullanım ömrü vadediyor.

7.9 mm kalınlığındaki Sony Xperia XA, 137.4 gram ağırlığında. 5 inçbüyüklüğünde HD ekrana sahip olan Xperia XA, gücünü ise MediaTek MT6755 işlemcisinden alıyor.

2 GB RAM’ın eşlik ettiği Xperia XA, arttırılabilir 16 GB dahili hafıza sunuyor. Kamera tarafında ise 13 Megapiksel 1/3” Exmor RS sensörün kullanıldığıXperia XA, ön tarafta ise 8 Megapiksellik bir kamera tercih etmiş. Akıllı telefonda 2300 mAh bataryanın bulunduğunu da söyleyelim.

Her iki model de Android 6.0 Marshmallow ile gelecek, çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz açıklanmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri