Terör örgütünün 'Sincar' oyunu

Terör örgütü PKK’nın, Sincar Anlaşması’nı bozmaya yönelik çabalara giriştiği, bölgenin gelir kaynaklarına saldırarak IKBY yönetimini zayıflatmayı, Bağdat ile Erbil yönetimlerinin arasını açarak Sincar’da kalmayı sürdürmeye çalıştığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki yoğun operasyonları nedeniyle iyice sıkışan terör örgütü PKK'nın, Irak Hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki Sincar Anlaşması nedeniyle de sıkıntı yaşadığı belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Hükümeti ile Erbil arasında yapılan Sincar Anlaşması halkın evlerine dönmesinin ve Sincar'ın IKBY idaresine bağlanmasının yolunu açtı.

Anlaşma kapsamında Sincar konusunda yeni bir yönetim şekli üzerinde çalışılırken, bölgede huzur ortamı sağlayacak düzenlemeler de yapılmaya başlandı. Tüm gelişmeler Sincar halkının yeniden evlerine dönmesinin yolunu açarken, terör örgütü PKK'nın ise bölgedeki varlığını sıkıntıya soktu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ülke Haberleri