Türkiye’nin en uzun renkli kaydırağı Niğde’de hizmete girdi

Türkiye’nin en uzun renkli kaydırağı Niğde’de hizmete girdi

Niğde Belediyesi tarafından Gebere Barajı Mesire Alanı’nda hayata geçirilen ve 280 metrelik uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun rekli kaydırağı unvanını taşıyan renkli dev kaydırak, macera tutkunlarına kapılarını açtı.


Gebere Mesire Alanı’nı bölgenin en iddialı eğlence merkezine dönüştürme hedefiyle yola çıkan Niğde Belediyesi, vizyon projelerinden birini daha tamamladı. Altyapı ve montaj çalışmaları tamamlanan renkli dev kaydırak, dün itibarıyla vatandaşların kullanımına sunuldu.



İlk sürüşü başkan Özdemir yaptı


Kaydırağın açılışını gerçekleştirerek ilk denemesini yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, projenin sadece Niğde için değil, Türkiye genelinde de bir rekor niteliği taşıdığına dikkat çekti ve, "Gebere Barajı mesire alanında dev kaydırağımız, renkli dev kaydırağımız dün itibarıyla hizmete açıldı. Biz de ilk denemesini yaptık. Dev kaydırak diyoruz çünkü 280 metre uzunluğuyla Türkiye’de daha uzunu yok. Dev kaydırağımızı Gebere Barajımızda hizmetinize aldık. Ben denedim, açılışı yaptım. Gerçekten çok keyifli. Hepinizi Gebere Barajı mesire alanımıza bekliyoruz" dedi.



Adrenalin tutkunları için biniş ücreti 50 TL


Gerekli güvenlik testlerinden geçen kaydırağı, 3 yaş ve üzeri herkes güvenle kullanabiliyor. Şehrin turizm potansiyeline büyük katkı sağlaması beklenen renkli dev kaydırağın biniş ücreti ise herkesin erişebilmesi adına 50 TL olarak belirlendi. Halihazırda diğer adrenalin dolu aktiviteleriyle de ziyaretçilerden yoğun ilgi gören Gebere Mesire Alanı, yeni eklemeyle birlikte ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri