Merkezdeki çalışanlar yaşlı bireylerin pandemiden etkilenmemeleri için Nisan ayından bu yana ailelerinden uzak kalarak vardiya sistemiyle çalışıyorlar. Kurum çalışanları 2 hafta süreyle yatılı kalıyorlar. 2 haftanın sonunda vardiya değişimi yapılıyor. Yeni gelen personelin testleri negatif çıkarsa vardiyaya başlayabiliyorlar.
Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, huzurevinde kalan yaşlıların sağlığı için her türlü tedbirleri aldıklarını söyledi.
Merkezde görevli harici kimsenin içeri girişine izin vermediklerini belirten Özer, ilaç, kargo, temel ihtiyaç malzemeleri ile göreve başlayacak personelin valizlerinin bile iki saat dışarıda bekletilip dezenfeksiyonu yapılmadan içeri almadıklarını ifade etti.