Sokağını Temiz Tutan Mahalleliye Bulaşık Makinesi Hediye Edildi

Sokağını Temiz Tutan Mahalleliye Bulaşık Makinesi Hediye Edildi
Siirt'in Kurtalan ilçesinde sokaklarını temiz tutan sokak sakinlerine bulaşık makinesi hediye edildi. SOKAĞI TEMİZ BULAN TEMİZLİK GÖREVLİLERİ DURUMU BELEDİYE BAŞKANI'NA AKTARDI İlçede çöp toplamaya gittikleri Tekel Mahallesi'ndeki 108.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde sokaklarını temiz tutan sokak sakinlerine bulaşık makinesi hediye edildi.

SOKAĞI TEMİZ BULAN TEMİZLİK GÖREVLİLERİ DURUMU BELEDİYE BAŞKANI'NA AKTARDI

İlçede çöp toplamaya gittikleri Tekel Mahallesi'ndeki 108. Sokak'ta her gün temiz bir sokakla karşılaşan Kurtalan Belediyesi Temizlik Müdürlüğü personeli, durumu Belediye Başkanı Nevzat Karaatay'a aktardı. Konuyu araştıran Karaatay, sokak sakinlerinin her sabah önce sokağı sonra da bahçelerini temizlediklerini öğrenmesi üzerine 7 evin bulunduğu sokak sakinlerini bulaşık makinesiyle ödüllendirmeye karar verdi. Temiz sokağı ziyaret ederek görüştüğü ailelere bulaşık makinesini teslim eden Karaatay, gösterdikleri örnek davranıştan dolayı kendilerine teşekkür etti.

"İNŞALLAH BU DURUM BÜTÜN İLÇEYE YAYILACAK VE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK"

Başkan Karaatay, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak sakinlerinin davranışının örnek teşkil ettiğini söyledi. Her incelemelerinde temiz bir sokakla karşılaştıklarını dile getiren Karaatay, şunları söyledi:

"Hep böyle temiz gördük ve ödüllendirmeye karar verdik. İhtiyaçlarını sorduğumuzda bulaşık makinesine ihtiyaçları olduğunu öğrendik. Bu sokağı temiz tuttukları için buradaki sokak sakinlerine bulaşık makinesini hediye ettik. Onlara minnettarız ve bu şekilde bir jest yaptık. İnşallah bu durum bütün ilçeye yayılacak ve bölgeye de örnek teşkil edecek."

"ÖRNEK DAVRANIŞLARDA BULUNANLARI ÖDÜLLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bu davranışın örnek olmasını temenni ettiklerini aktaran Karaatay, "Biz de belediye olarak onları her zaman ödüllendirmeye hazırız. Bu tür örnek davranışlarda bulunanları çeşitli şekillerde ödüllendirmeye devam edeceğiz. Yeter ki çevremizi temiz tutalım ve bu güzel davranışları sergileyelim."dedi.

Sokak sakinlerinden Celal Mingö da temizlik konusunda sokak sakinlerinin yanında belediyenin de gerekli çalışmaları yaptığını aktararak, Karaatay ve belediye personeline teşekkür etti.

"ÖNCE SOKAĞIMIZI SONRA EVİMİZİ VE BAHÇEMİZİ TEMİZLİYORUZ"

Samia Zereş de her sabah erkenden çocukların uyuduğu sırada sokak temizliğine başladıklarını anlattı.

Komşu kadınlarla el birliği ile temizlik yaptıklarını belirten Zereş, "Önce sokağımızı temizleyip yıkıyoruz sonra kendi evimizin ve bahçemizin temizliğini yapıyoruz. Başkanımızdan da Allah razı olsun." diye konuştu.

"HER GÜN TEMİZLİK YAPTIĞIMIZ İÇİN BİZİ ÖDÜLLENDİRDİLER"

Feleknas Karataş da çevrenin temizliği için her sabah sokaklarını gönüllü olarak temizlediklerini dile getirdi. Bu davranışlarından dolayı ödüllendirilmeleri karşısında sürpriz yaşadıklarını ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

"Bu ödülden haberimiz yoktu. Böyle bir talebimiz de olmadı. Her gün temizlediğimiz için gelip bizi ödüllendirdiler. 20 yıldır burada yaşıyorum. Sokakta kilitli parke taşı yapılmadan önce de her sabah temizlik yapıyorduk ve kilitli parke taşı olduktan sonra da daha kolay şekilde temizlik yapıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.