Son Dakika! Batman'dan Acı Haber: 2 Askerimiz Şehit Oldu

Son Dakika! Batman'dan Acı Haber: 2 Askerimiz Şehit Oldu
Batman'ın Kozluk ilçesi kırsalında sabaha karşı çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Batman'ın Kozluk ilçesi kırsalında sabaha karşı çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyon sürüyor.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Batman Valliiğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla bugün saat 03.40'ta, Kozluk ilçesi Kumlupınar Köyü Kocabey mezrası bölgesinde yürütülen operasyon sırasında, teröristlerle çıkan çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

2 ASKER AĞIR YARALANDI, 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Teröristlerin açtığı ilk ateşte iki asker ağır yaralandı. Çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirildi.

YARALANAN 2 ASKER DE ŞEHİT DÜŞTÜ

Helikopterle Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki asker de müdahaleye rağmen şehit düştü. Çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi.

ZONGULDAK'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın (23) Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki ailesi, acı haberle gözyaşına boğuldu. Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın şehit olduğu haberini, Alaplı ilçesine bağlı Musabeyli köyünde oturan ailesine Kaymakam Saim Eskioğlu ve görevli askerler verdi. Acı haberi alan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nda işçi olan babası Ercan Turan ve diğer aile bireyleri, gözyaşı döktü. Türk bayrağının asıldığı şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı.

Şehit Recep Turan'ın kardeşi Berat Turan'ın da Siirt'te er olarak vatani görevini yaptığı ifade edildi.

SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven'in (25) Samsun'daki baba evine ateş düştü.

Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven'in şehit olduğu haberi, İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi'nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi. Acı haber alan baba Yusuf ile anne Saime ve iki kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Şehit evinin önüne İlkadım Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, sokağa da dev Türk bayrağı asıldı. Bir ambulans da evine önünde hazır bekletiliyor. Bekar olan Adem Güven'in şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları taziye için eve gelmeye başladı.

BATMAN VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Yürütülen operasyon sırasında yaralanan 2 askerin Kozluk Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun. Saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."

Bölgede operasyon sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.