Sony'nin Yeni Akıllıları: Xperia X serisi

Sony'nin Yeni Akıllıları: Xperia X serisi
Sony, Barcelonda devam eden MWC 2016 kapsamında yeni Xperia X serisi akıllı telefonlarını duyurdu.

Sony, MWC 2016 açılışını Xperia X serisi ile yaptı. Xperia X, Xperia XA veXperia X Performance modelleri ile karşımıza çıkan Sony, her segmente uygun Android telefon üretme politikasını bir kez daha tekrarlamış oldu.

sonyy.jpg

Xperia X Performance özellikleri

Sony, yeni üst seviye Xperia X Performance telefonunda 2.1 GHz hızındaçalışan Snapdragon 820 yonga setine yer veriyor. Sony, RAM bölümündeki tutuculuğunu Xperia X Performans modelinde de devam ettiriyor ve cihazda 3 GB RAM'e yer veriyor.

xperia-x1.jpg

XperiaX Performance, 5 inç büyüklüğünde 1080P çözünürlüğünde 441 PPIdeğerinde ekran ile geliyor. Rakipleri Galaxy S7 ve LG G5'in 2Kçözünürlüklü ekrana sahip olduğunu belirtelim. Burada Sony, rakiplerinin bir adım gerisinde yer alıyor.

Xperia X Performance Predictive Hybrid Autofocus destekli yeni nesil 23Megapiksel çözünürlüğünde kamera kullanıyor. Bu teknoloji objenizi seçmenizi sağlıyor ve hareketi tahmin ederek bulanıklıktan arınmış fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. Xperia X Performance ön kamerası ise 13 Megapiksel çözünürlüğünde.

xperia-tnn.jpg

2.700 mAh kapasiteli pil ve microSD kart destekli 32 GB dahili depolama birimini barındıran Xperia X Performance; beyaz, siyah, pembe ve altın renk seçenekleri ile satışa sunulacak.

Xperia XA özellikleri

Sony’nin yeni X serisi akıllı telefonlarından olan Xperia XA, kamera, batarya ve tasarım konusunda iyileştirmelerle geliyor.

sony-xperia-xa-1.jpg

Oldukça şık görünen Xperia XA, yok denecek kadar ince olan çerçeveleriyle beğeni kazanıyor. Geliştirilen yeni batarya yönetimi sayesinde ise Xperia XA 2 güne varan kullanım ömrü vadediyor.

7.9 mm kalınlığındaki Sony Xperia XA, 137.4 gram ağırlığında. 5 inçbüyüklüğünde HD ekrana sahip olan Xperia XA, gücünü ise MediaTek MT6755 işlemcisinden alıyor.

sony-xperia-xa-3.jpg

2 GB RAM’ın eşlik ettiği Xperia XA, arttırılabilir 16 GB dahili hafıza sunuyor. Kamera tarafında ise 13 Megapiksel 1/3” Exmor RS sensörün kullanıldığıXperia XA, ön tarafta ise 8 Megapiksellik bir kamera tercih etmiş. Akıllı telefonda 2300 mAh bataryanın bulunduğunu da söyleyelim.

Her iki model de Android 6.0 Marshmallow ile gelecek, çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz açıklanmadı.

 

Kaynak:shiftdelete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.