Sözcü Gazetesi davasında karar verildi

Sözcü Gazetesi davasında karar verildi
Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ile çalışanlarının FETÖ’ye yardım suçundan yargılandığı dava karara bağlandı. Burak Akbay’ın dosyasını firari olduğu gerekçesiyle ayıran mahkeme, 1 sanığın beraatine karar verirken, 7 sanığı hapis cezasına çarptırdı.

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve 9 gazete çalışanlarının “FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım” suçundan yargılandıkları dava karar bağlandı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Necati Doğru, Metin Yılmaz, Yonca Yücekaleli, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Mediha Olgun ve avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Emin Çölaşan ve Gökmen Ulu ise duruşmaya SEGBİS ile bağlandı.

“Bu davada olmak beni yordu”

Kararın açıklanmasının öncesinde son sözü sorulan sanık Emin Çölaşan, “Hakkımızda açılan boş bir davadır aleyhimize ne belge ne tanık vardır. Lafı uzatmadan beraatimi istiyorum” dedi. Beraatini talep eden sanık Mediha Olgun, “Bu davada olmak beni yordu. Darbeci hiçbir zihniyeti desteklemem mümkün olmaz” ifadelerini kullandı. Son sözü sorulan Necati Doğru ise, “Benimle ilgili olarak bilerek ve isteyerek FETÖ'cü örgüte yardım iddiasını kanıtlayacak belge somut olarak yoktur. Din ve Allah tüccarı insanlarla bir arada olmamız mümkün değil” şeklinde konuştu. Son sözleri sorulan diğer sanıklar da beraatlerini talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.