Sur'da Tahliye Koridorundan Kimse Çıkmadı

Sur'da Tahliye Koridorundan Kimse Çıkmadı
Sur ilçesindeki operasyon bölgesinde olduğu ileri sürülen sivillerin tahliye edilmesi ve teröristlerin teslim olması için bugün son defa açılan koridordan çıkan olmadı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bugün sivillerin tahliye edilmesi ve teröristlerin teslim olması için açılan ve "son" olduğu duyurulan koridordan çıkan olmadı.

Diyarbakır Valiliği'nce, sokağa çıkma yasağının 87'nci gününde devam ettiği Sur ilçesindeki operasyon bölgesinde olduğu ileri sürülen sivillerin tahliye edilmesi ve teröristlerin teslim olması için bugün son defa koridor açılacağı duyurulmuştu. İlçede, saat 15.30'da koridor açılarak, operasyon bölgesindekilere şu anons yapıldı: "Son olarak 19 Şubat 2016 tarihinde 6 şahıs, güvenlik güçleri tarafından her türlü tedbir alınarak anonslar yapılarak, Cumhuriyet İlköğretim okulu bölgesinde tahliye edildi. Burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından işlemler yapılmıştır. 22 Şubat 2016'da ise 3 bölücü terör örgütü mensubu operasyon bölgesinde teslim olmuş sağlık kontrollerinin ardından işlemleri yapıldı. Tahliye olmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü kolaylık sağlanacaktır. Ancak çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın. Çocukların zarar görmesini biz de istemiyoruz. Niçin teslim etmiyorsunuz? Bizde endişeleniyoruz. Çocuklar zarar gördüğü taktirde vicdani ve ahlaki ile yasal olarak sorumlu olacaksınız. 24 Şubat 2016'da saat 15.30 ile 17.00 aralarında tahliye için gerekli tedbirler alındı. Anonslar yapıldı. Ancak kimse tahliye için gelmedi. 26 Şubat 2016 tarihinde olan bugünde emniyetle çıkmanız için tedbir alınmıştır. Operasyon bölgesinden çıkmak isteyen kadın, çocuk ve yaşlı vatandaşlar ile diğer şahıslar güvenli olarak çıkışlarının sağlanması ve sağlık kontrollerinin yapılması güvenlik kuvvetleri tarafından bugün saat 17.00'e kadar için her türlü önlem alınacaktır."

Yapılan anonslar ve 1,5 saatlik bekleyişin ardından ilçeden çıkan olmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.