Suudi Arabistan Konsolosluğunda Hareketli Anlar Yaşandı

Suudi Arabistan Konsolosluğunda Hareketli Anlar Yaşandı
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna, konsolosluğa ait bir araçla getirilen 3 valiz binaya alındı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna, konsolosluğa ait bir araçla getirilen 3 valiz binaya alındı. Valizlerin içinde ne olduğu hakkına, herhangi bir açıklama yapılmadı.

GİZEMLİ 3 VALİZ

Valizlerin içerisinde ne olduğu öğrenilemezken, ulusal ve uluslararası basın mensuplarının Başkonsolosluk önündeki bekleyişi sürüyor.

Akşam saatlerinde Başkonsolosluk binasına gelen, konsolosluk plakalı bir araçtan, üzerilerinde numara bulunan ve İngilizce olarak "Kişiye özel" yazılı 3 valiz indirildi. Valizlerin bina içerisine taşınmasının ardından araç, kapıda beklemeye başladı.

NE OLDU?

2 Ekim tarihinde İstanbul Başkonsolosluğu'na giren gazeteci Kaşıkçı'dan haber alınamaması üzerine dünyanın gözü Suudi Arabistan'a çevrilmişti. Günlerce cinayeti inkar eden Riyad yönetimi, 20 Ekim'in ilk saatlerinde Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında öldüğünü kabul etti.

KAŞIKÇI'NIN CESEDİ NEREDE?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de giriş yaptığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan çıkmamasının ardından geçen 18 gün sonrasında Suudi makamları, konsoloslukta çıkan bir kavga sonucu öldüğünü itiraf eden açıklamalarda bulundu. Gelişmeleri ilk günden itibaren yakından takip eden herkesin birinci gündeminde "Kaşıkçı'nın cesedi nerede?" sorusu yer alıyor. Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayıyla ilgilenen aktivistler, yazarlar ve gazeteciler, Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğunu bilmek istiyor.

İstanbul Valiliğinden Kaşıkçı'nın Nişanlısı İçin Koruma Kararıİstanbul Valiliğinden Kaşıkçı'nın Nişanlısı İçin Koruma Kararı Merkel'den Suudi Arabistan'a Yaptırım SinyaliMerkel'den Suudi Arabistan'a Yaptırım Sinyali Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı'nın Cesediyle İlgili Açıklama: Nerede Olduğunu BilmiyoruzSuudi Arabistan'dan Kaşıkçı'nın Cesediyle İlgili Açıklama: Nerede Olduğunu Bilmiyoruz Konsoloslukta Öldürülen Gazeteci Kaşıkçı, Türkiye'yi Yeni Ortadoğu'nun Temeli Olarak GörüyorduKonsoloslukta Öldürülen Gazeteci Kaşıkçı, Türkiye'yi Yeni Ortadoğu'nun Temeli Olarak Görüyordu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.