Suudi Arabistan Ve Transfer Gerçekleri

Suudi Arabistan Ve Transfer Gerçekleri
Suudi Arabistan'ın transferde atağa kalkmasının nedeni belli oldu.
Suudi Arabistan'ın transferde atağa kalkmasının nedeni belli oldu. Galatasaray'dan Bafetimbi Gomis, Fenerbahçe'den Fernandao, Josef de Souza ve Giuliano gibi bir çok isim son dönemde ülkenin yolunu tutarken, bu transferlerin devlet eliyle desteklendiği ortaya çıktı.

Suudi Arabistan, "Vizyon 2030" diye adlandırılan bir projeyi hayata geçirdi. Aslolarak ülke ekonomisini dönüştürme ve petrole bağımlı olmaktan çıkarma hedefli projenin önemli bir ayağını da futbol oluşturuyor. Proje kapsamında Suudiler dev futbol organizasyonları ev sahipliğine aday olacak, çeşitli kulüp satın almaları yapılacak ve yeni futbol turnuvalarının finansörlüğü gerçekleştirilecek.

Para takviyesi
Futbolcu transferleri de bunun en önemli ayaklarından birini oluşturuyor. Kaliteli yabancı futbolcular ülke ligine kazandırılarak ülke futbolu çekim merkezi haline getirilecek. Petrol gelirlerinin bir bölümünü de futbol yatırımlarına aktaran Vizyon 2030 ile Suudi ekiplerinin büyük bir mali kaynağa kavuşmasıyla, Türkiye'deki kulüplerin finansal gereklilikler gereği oyuncu çıkarmak zorunda oldukları dönem birbiriyle örtüşünce, Süper Lig'den bir çok önemli oyuncu Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.