Tarihi Anlar Yaşanıyor! Kuzey Kore Lideri Kim'in Çin'e Gittiği İddia Ediliyor

Tarihi Anlar Yaşanıyor! Kuzey Kore Lideri Kim'in Çin'e Gittiği İddia Ediliyor
Kuzey Kore'ye ait bir özel trenin Çin'in başkenti Pekin'e gitmesi, dünden bu yana dünya gündeminin ilk sıralarında.

Kuzey Kore'ye ait bir özel trenin Çin'in başkenti Pekin'e gitmesi, dünden bu yana dünya gündeminin ilk sıralarında. Trende Kim Jong-un'un olduğu henüz resmi olarak doğrulanmasa da sansasyonel haberler arka arkaya geldi.

ULUSLARARASI AJANSLAR GEÇTİ

Pekin'den çekilen fotoğraflarda, bir trenin istasyona girmesi ve istasyonda bekleyen motosikletli polisler dikkat çekiyor. Japon Nippon haber kanalının ekrana getirdiği görüntülerde, ayrıca trendeki sarı çizgiler göze çarptı.

Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP, Pekin sokaklarında polis eskortu eşliğinde seyreden diplomatik araçların fotoğraflarını dünyaya geçti.

Reuters ayrıca, Çin polisinin turistleri başkentin ünlü Tiananmen Meydanı'ndan çıkardığını aktardı. Tiananmen, çoğunlukla Büyük Halk Salonu'nda üst düzey bir toplantı gerçekleştiğinde tahliye ediliyor. Ayrıca söz konusu Büyük Halk Salonu'ndan polis araçlarından oluşan konvoylar da çıktı.

HİÇ ÜLKE DIŞINA ÇIKMADI

2011 yılında babası Kim Jong-il'in yerine koltuğa oturan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, şimdiye kadar ülke dışına hiç ziyaret gerçekleştirmedi.

Pekin'e yanaşan trenin yedi yıl önce Kim Jong-il'in kullandığı araca benzediği bildiriliyor. Kuzey Kore'nin bir önceki liderinin uçak korkusu vardı ve yurt dışı ziyaretlerini trenle gerçekleştiriyordu.

Yılbaşından bu yana Pyongyang yönetimi ile yeni bir sayfa açan Güney Kore, gizemli seyahati dikkatle izliyor. Güney Kore haber ajansı Yonhap, özel trenin alışılmadık biçimde korunduğunu bildiriyor.

Güney Kore lideri Moon Jae-in, Nisan ayında kuzeyli mevkidaşı ile tarihi bir görüşme yapacak.

Çin'den henüz resmi bir açıklama gelmemesi de ziyaretin gizemini artırıyor.

(Kaynak: Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.