Tartışılan Belhanda, Sneijder'i Mumla Aratıyor

Tartışılan Belhanda, Sneijder'i Mumla Aratıyor
SPORX - Galatasaray'ın Trabzonspor'a karşı oynadığı maçta gördüğü kırmızı kartla eleştiri oklarını üzerine çeken Younes Belhanda, yeniden tartışılmaya başlandı. Galatasaray'a geçtiğimiz sezon başında Wesley Sneijder'in yerine transfer edilen Belhanda, Hollandalı yıldız.
SPORX - Galatasaray'ın Trabzonspor'a karşı oynadığı maçta gördüğü kırmızı kartla eleştiri oklarını üzerine çeken Younes Belhanda, yeniden tartışılmaya başlandı.

Galatasaray'a geçtiğimiz sezon başında Wesley Sneijder'in yerine transfer edilen Belhanda, Hollandalı yıldızın gösterdiği performansın da altında kalmasıyla dikkat çekti.

Geçtiğimiz sezon başı sarı-kırmızılı takıma katılan Younes Belhanda saha içerisindeki performansının yanı sıra hem lig hem de genel rakamlarda Wesley Sneijder'in gerisinde kaldı.

SNEIJDER'İN YERİNE GELDİ, BİR TÜRLÜ OLMADI

Sarı-kırmızılı takıma 2012/2013 sezonunun ortasında Inter'den transfer olan Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı takımda kaldığı süre içerisinde başarılı bir grafik çizdi.

Wesley Sneijder, Galatasaray'daki performansıyla yerine transfer edilen Belhanda'yı da geride bıraktı. Hollandalı oyuncu Galatasaray formasını giydiği ilk 34 lig maçında 12 gol, 6 asistlik performansla toplam 18 gole doğrudan katkı verdi. Younes Belhanda ise Galatasaray'daki ilk 34 lig maçında 3 golde kalırken, 10 asist yaptı.

Younes Belhanda bu 34 lig maçında hırçınlığı ile de dikkat çekti. Faslı oyuncu 34 lig maçında 5 sarı, 3 kırmızı gördü. Sneijder'in 34 lig maçında gördüğü sarı kart sayısı ise 2 olurken, kırmızı kartı bulunmuyor.

WESLEY SNEIJDER 19, YOUNES BELHANDA 15

Lig, kupa ve Avrupa maçlarında da iki oyuncu kıyaslandığında gol katksı açısından Wesley Sneijder yine önde bulunuyor. Hollandalı oyuncu Galatasaray formasını giydiği ilk 40 maçta 14 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

Belhanda ise ilk 40 maçında 3 gol, 12 asist yaptı.

TARAFTARIN DA TEPKİSİNİ GEÇİYOR

Trabzonspor maçındaki kırmızı kartı nedeniyle büyük tepki gören Younes Belhanda ile taraftarın da arası açılmaya başladı. Geldiği dönemden bu yana Sneijder'in yakaladığı havayı bir türlü taraftarla yakalayamayan Belhanda'nın Fatih Terim'in vereceği karara göre yedek kulübesine geçme ihtimali de bulunuyor.

İLGİLİ VİDEO


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.