Tavuk Çiftliğinde Hayvanlara Yapılan Zulüm İnsanlıktan Utandırdı

Tavuk Çiftliğinde Hayvanlara Yapılan Zulüm İnsanlıktan Utandırdı
İngiltere'nin en büyük gıda şirketlerinden birinin çiftliklerinde tavuklara yapılan eziyetler gizli kameralara yansıdı.

İngiltere'nin en büyük gıda şirketlerinden birinin çiftliklerinde tavuklara yapılan eziyetler gizli kameralara yansıdı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından çalışanlara kuşları yakalama teknikleri, hasta kuşların itlafı gibi konularda eğitim verildi.

GİZLİ KAMERAYLA HER ŞEY ORTAYA ÇIKTI

Hayvanlara Zulmü Önleme Kraliyet Topluluğu (RSPCA), Nando's ve Lidl gibi şirketlere haftada 4,5 milyon kanatlı hayvan pazarlayan çiftliklerdeki çalışanların tavuklara işkence ettiğini ortaya çıkardı. Hayvan Eşitliği (Animal Equality) tarafından Ocak-Mart ayları arasında gizli kamerayla kaydedilen görüntülerde, çalışanların hayvanların boynunu kırdıktan sonra, onları ayaklarıyla ezdiği ve hasta olanları bir kenara fırlatarak istiflediği bulundu.

GÖRÜNTÜLER TÜYLER ÜRPERTTİ

Çalışanların sadece ölü ya da ölmekte olan tavukları değil, kesimhaneye gönderilmeye uygun görülmeyen ve ayağa kalkamadan saatlerce acı çeken canlı hayvanları da bir kenara fırlattığı belirlendi. Tüyler ürperten görüntülerde, ölü hayvanların canlılarla aynı alanda bırakıldığı ve dolayısıyla leşlerin diğer hayvanlara yem olduğuna dikkat çekildi.

DOĞAL OLMAYAN YOLLARLA HIZLI KİLO ALDIRILIYOR

Videoda, tüyleri dökülen tavukların bazılarının derisinde yaralar açıldığı ve normal kilonun üstündeki hayvanların ayağa kalkabilmek için ümitsizce çabaladığı görülüyor. RSPCA bunun, tavuklara doğal olmayan şekilde hızla kilo aldırılmasından kaynaklandığını belirtti.

"HAYATLARININ HER DAKİKASINDA ACI ÇEKİYOR"

Hayvan Eşitliği İngiltere Direktörü Toni Vernelli, "ABD'deki klorlanan tavuk haberleri, bize İngiltere'deki tavukların lüks bir hayat yaşadığını düşündürtüyordu. Ancak bu üzücü görüntüler gerçeği ortaya çıkarıyor. Doğal olmayan şekilde irileşmesi için beslenen tavukların kemikleri ve kalpleri buna uyum sağlayamıyor. İngiltere çiftliklerindeki tavuklar hayatlarının her dakikasında acı çekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.