Tbmm Başkanı’na ‘Tadilat’ Mektubu
TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanlığına gönderdiği yazıda, TBMM Ana Binasının 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle zarar görmesi sonucunda başlatılan tadilat çalışmaları kapsamında binanın mimari özelliğini bozacak nitelikte işlemlerin yapıldığını kaydetti.
Yazıda, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle zarar gören TBMM Ana Binasında onarım çalışmalarının devam ettiği, onarım çalışmaları sırasında binanın darbe girişiminden etkilenmeyen bölümlerinde de ihtiyaç gerekçesiyle bazı tadilatların yapıldığının görüldüğü belirtildi.
Yazıda, şu ifadeler yer aldı:
"Ancak bugün yerinde yaptığım inceleme sonucunda söz konusu tadilatların binanın mimari özelliğini bozacak ölçüde olduğunu gözlemledim.
Şu anda bütüncül bir anlayıştan yoksun bir şekilde yapılmakta olan tadilatlar, Türkiye Cumhuriyetinin modern ve anıtsal yüzü olarak tanımlayabileceğimiz, bir kültür ve mimarlık mirası olup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmiş olan TBMM Binasına, kültür ve mimarlık tarihimize saygısızlıktır. Bilim Kurulunun bilimsel herhangi bir gerekçesi olmadığı çok açık olan kararına dayanılarak böyle bir tadilat yapılamaz.
Yapılanın adı "tadilat" değil "tahribat'tır.
Belirttiğim nedenlerle TBMM Ana Bina muhalefet kulisinde yer alan tadilatın süratle durdurulması ile binanın eski haline getirilmesi konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.