Terör yuvasına sınır ötesinde vurulan darbenin detayları ortaya çıktı

Terör yuvasına sınır ötesinde vurulan darbenin detayları ortaya çıktı
Irak’ın kuzeyindeki Asos’ta yer alan terör yuvaları, savaş uçakları, tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ve İHA'ların görev aldığı hava harekatı ile vuruldu. Barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargahın bulunduğu 16 hedefin tahrip edildiği harekatta, terör örgütünün sözde yöneticilerinin toplantı yaptığı bir yer de imha edildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Şırnak'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Asos'taki terör yuvalarının hava harekatıyla vurulduğu bilgisini paylaşmıştı. Kandil'in de güneyinde yer alan bölgeye yapılan, uçakların sınır ötesine 140 kilometre girerek hedefleri imha ettiği harekatın detayları ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların gerçekleştirdiği harekat sonucunda teröristler tarafından üs olarak kullanılan Asos'taki barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargahın bulunduğu 16 hedef tahrip edildi. Diğer harekatlarda olduğu gibi gerek planlama gerekse icra aşamasında çok hassas davranılan harekatla sadece teröristler ve onlara ait hedefler vuruldu. Harekatta savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ile İHA'lar da görev aldı. 

Yapılan istihbarat çalışmalarıyla hedeflerin belirlenmesinin ardından hava harekatı için düğmeye basıldı. Harekat emrinin verilmesiyle uçaklar yurt genelindeki 3 farklı üsten kalkarak, Irak sınırından 140 kilometre derinlikteki Asos'ta hedefleri tam isabetle eş zamanlı olarak vurdu. İnsansız hava araçları ve tanker uçakların da bulunduğu 10'dan fazla hava aracının görev aldığı hava harekatında bölgedeki 16 hedef tahrip edildi. Uçakların havada yakıt ikmali yaptığı harekatla vurulan teröristlere ait hedeflerin bazılarında birbiri ardına çoklu patlamalar meydana geldi. Ayrıca terör örgütünün sözde yöneticilerinin toplantı yaptığı bir yer de hava harekatıyla vuruldu.

Oğuzhan Halil Özbek

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.