Terörün bir yıllık maliyetiyle 35 Avrasya Tüneli yapılabilirdi

Terörün bir yıllık maliyetiyle 35 Avrasya Tüneli yapılabilirdi
Terörün Türkiye ekonomisine verdiği zarar rakamsal ve proje bazlı olarak hesaplandı. Buna göre terörle mücadeleye harcanan parayla 310 adet şehir hastanesi, 136 İzmir-İstanbul otoyolu yapılabiliyor. Terörün bir yıllık maliyetiyle ise 35 Avrasya Tüneli inşa edilebiliyor.

Türkiye terörden arınıyor. Yıllardan beri süren terör sorunu Mehmetçik'in sınır içi ve ötesi operasyonlarıyla problem olmaktan çıkıyor. Bu operasyonlarda fiziki müdahalenin yanında ikna yoluna da başvuruluyor. 1 Ocak 2020'den Aralık ayına kadar 243 terörist ikna yöntemiyle örgütten ayrıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'nin terörle mücadelede tarihinde olmadığı kadar başarılı olduğunu belirterek, ülkedeki PKK'lı terörist sayısının 320'nin altında olduğunu söylemişti.
Terör ülke ekonomisine de ciddi zarar veriyor. Dağdaki terörist etkisiz hale getirilerek örgütün zayıflatılmasıyla terörle mücadelede kullanılan bütçenin ülke ekonomisinde değerlendirilmesi amaçlanıyor. 2018 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptığı bir açıklamada 1984 yılından bu yana Türkiye'nin terörle mücadelede 40 bin insanın hayatını kaybettiğini anlatarak, mücadele kapsamında 1.5 trilyon dolar da para harcandığını ifade etmişti. Buradan hareketle Terör, 30 yılı aşkın sürede Türkiye ekonomisinde 1,5 trilyon doların üzerinde tahribat oluşturdu. Yıllık ise ortalama 44 milyar dolarlık bir fatura oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.