Tika’dan Belh Üniversitesi Öğrencilerine İftar

Tika’dan Belh Üniversitesi Öğrencilerine İftar
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Mezar-ı Şerif Ofisi tarafından Afganistan'ın kuzey bölgesinde yer alan Belh Üniversitesi...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Mezar-ı Şerif Ofisi tarafından Afganistan'ın kuzey bölgesinde yer alan Belh Üniversitesi kız öğrenci yurtlarında kalan 800 öğrenciye iftar programı düzenledi.

Belh Üniversitesi kız öğrenci yurtlarında kalan 800 kız öğrenciye TİKA tarafından iftar yemeği verildi. İftar programına, yurt yetkilileri, TİKA Mezr-ı Şerif Ofis yetkilileri ve çalışanları katıldı. Yurtlarda zor şartlar altında eğitim gören üniversite öğrencileri için düzenlenen program memnuniyetle karşılandı. Yetkililer, Ramazan ayında TİKA'nın yurt öğrencilerine yönelik özel bir iftar sofrası düzenlemesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. TİKA geleneksel olarak her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayı iftarlarını Afganistan/Mezarı Şerif'te de düzenlemeye devam ediyor.

Afganistan'ın en yoğun üniversitelerinden biri olan Belh Üniversitesinde, Afganistan'ın 34 vilayetinden farklı etnik gruplardan oluşan 25 binden fazla yüksek öğretime devam eden öğrenci bulunuyor. Belh Üniversitesine ait olan kız öğrenci yurtlarında çevre vilayetlerden gelen 800'den fazla öğrenci barınıyor.

Tika’dan Belh Üniversitesi Öğrencilerine İftar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.