Tkp, İstanbul Adayını Geri Çekti

Tkp, İstanbul Adayını Geri Çekti
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Türkiye Komünist Partisi (TKP), yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday çıkarmama kararı aldı. TKP'nin 31 Mart seçimlerindeki İstanbul Adayı Zehra Güner Karaoğlu 10 bin 492 oy almıştı.

TKP Merkez Komitesi tarafından alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

"GENEL OY HAKKI'NI GASP ETME GİRİŞİMİ"

"Siyasi, ideolojik ve sınıfsal bir karşıtlığımız olsa da, İmamoğlu'nun meşru Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu daha önce açıklamıştık. Bu gerçeği gölgeleyecek her yaklaşımın yanlış olacağını düşünüyoruz. Konu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı değil, siyasi iktidarın insanlığın en önemli kazanımlarından biri olan Genel Oy Hakkı'nı gasp etme girişimidir."

BOYKOT VURGUSU

"Doğru tavır, bu hukuksuzluğun boykotla yanıtlanmasıdır. Halkımızı bu tutuma destek vermeye çağırıyoruz. Etkisiz bir boykot girişiminin siyasi iktidarın ekmeğine yağ süreceğini bildiğimiz için, gelişmeleri takip edecek ve nihai kararımızı buna göre vereceğiz."

"KARAOĞLU ADAY OLMAYACAKTIR"

"Her durumda TKP bu girişime karşı kararlı bir duruş sergileyecektir. Partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu, 23 Haziran'da yapılacağı duyurulan oylamada hiçbir biçimde aday olmayacaktır."

YSK'nin İstanbul Kararı Sonrası Akşener'den İlk Açıklama: Millet İradesi TıkanmıştırYSK'nin İstanbul Kararı Sonrası Akşener'den İlk Açıklama: Millet İradesi Tıkanmıştır İBB'nin Sosyal Medya Hesapları, Ekrem İmamoğlu'nu Takipten ÇıkardıİBB'nin Sosyal Medya Hesapları, Ekrem İmamoğlu'nu Takipten Çıkardı Mazbatası Alınacak Olan İmamoğlu'nun Yerine Vali Yardımcısı AtanacakMazbatası Alınacak Olan İmamoğlu'nun Yerine Vali Yardımcısı Atanacak YSK Başkanı Sadi Güven: Yargı Süreci Sona ErdiYSK Başkanı Sadi Güven: Yargı Süreci Sona Erdi YSK'nın İstanbul Kararı Sonrası İmamoğlu'ndan Açıklama: Seçimi Alın Teriyle KazandıkYSK'nın İstanbul Kararı Sonrası İmamoğlu'ndan Açıklama: Seçimi Alın Teriyle Kazandık Ekrem İmamoğlu'nun Mazbatası İptal EdildiEkrem İmamoğlu'nun Mazbatası İptal Edildi YSK'nın Kararına CHP Sözcüsü Öztrak'tan Çok Sert Açıklama: Varlık Sebebini İnkar EtmiştirYSK'nın Kararına CHP Sözcüsü Öztrak'tan Çok Sert Açıklama: Varlık Sebebini İnkar Etmiştir YSK'nın İstanbul Kararı Sonrası Binali Yıldırım'dan İlk AçıklamaYSK'nın İstanbul Kararı Sonrası Binali Yıldırım'dan İlk Açıklama YSK Kararının Ardından Ekrem İmamoğlu'ndan İlk Açıklama Geldi: Her Şey Çok Güzel OlacakYSK Kararının Ardından Ekrem İmamoğlu'ndan İlk Açıklama Geldi: Her Şey Çok Güzel Olacak YSK'nın İstanbul Seçimini İptal Etmesinin Gerekçesi Belli OlduYSK'nın İstanbul Seçimini İptal Etmesinin Gerekçesi Belli Oldu MHP'den YSK'nın İstanbul Seçimleri Kararına İlişkin İlk AçıklamaMHP'den YSK'nın İstanbul Seçimleri Kararına İlişkin İlk Açıklama YSK'nın İstanbul Kararına CHP'den İlk Tepki: Demokrasi Büyük Bir Darbe AlmıştırYSK'nın İstanbul Kararına CHP'den İlk Tepki: Demokrasi Büyük Bir Darbe Almıştır YSK, AK Parti'nin İtirazını Kabul Etti, İstanbul'da Seçimler YenilenecekYSK, AK Parti'nin İtirazını Kabul Etti, İstanbul'da Seçimler Yenilenecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.