TMSF'den Flash Bank Asya Kararı

TMSF'den Flash Bank Asya Kararı
Tasarruf ;Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Bank Asya'nın çözümlenmesine ilişkin süreyi üç ay erteledi.

TMSF, Bank Asya'da çözüm sürecini 3 ay uzattığını açıkladı.

Tasarruf ;Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), devredilen Bank Asya'nın çözümlenmesine ilişkin öngörülen dokuz aylık süre, 29 Şubat'tan başlamak üzere üç ay süreyle uzatıldığını açıkladı. TMSF'nin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 71'inci maddesinin 1/b bendi kapsamında, temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF'ye devredilen Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin çözümlenmesine ilişkin olarak, kanunun 107'inci maddesi kapsamında öngörülen 9 aylık süre, aynı kanun maddesine istinaden alınan kararla, 29 Şubat.2016 tarihinden başlamak üzere 3 ay süreyle uzatıldığı bildildi.

İlgili kanun maddelerinin emrettiği doğrultuda, banka, belirtilen sürenin sonuna kadar satış, birleşme ya da devir yoluyla çözümleneceği, bunun mümkün olmaması halinde de tasfiye edilmesi gündeme geleceği belirtildi. Sürein kanunlara uygun devam ederken, bir kısım basın ve yayın organlarında, ısrarla, TMSF tarafından bankaya atanan yönetimin "geçici" olduğu ve yönetimin tekrar banka hissedarlarına iade edileceği anlamına gelen ifadelere yer verildiği görüldüğü belirtilen açıklamada, "Mevcut hukuki düzenlemeler çerçevesinde, bir "Fon Bankası" statüsünde olan bankada "geçici" bir yönetim yoktur. Ayrıca, mevcut hukuki durum çerçevesinde, Bankanın ortaklara iadesi imkan dahilinde bulunmamaktadır. Öte yandan, söz konusu haber ve yorumlarda; TMSF'nin banka hissedarlarına baskı yaptığı, satış için muvafakatname istediği gibi bir takım iddialara da yer verilmektedir" denildi.

İddia edildiği gibi, TMSF tarafından hiçbir hissedardan yazılı ya da sözlü herhangi bir talepte bulunulmadığı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Ancak, bankanın tasfiye edilmesi yerine satılmasına taraftar olan banka ortaklarının bir kısmı, kendi aralarında organize olarak, hisselerinin satışının TMSF tarafından gerçekleştirilmesi hususundaki taleplerini TMSF'ye önce sözlü, ardından da yazılı olarak iletmişlerdir. Bankanın Türkiye ekonomisine kazandırılması için, Fon tarafından bütün imkanlar değerlendirilmekte olup, gelişmeler oldukça kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir. Kanun'un açık hükümlerine ve gerçeklere aykırı, manipülatif amaçlı olduğu değerlendirilen haber ve yorumlara itibar edilmemesi, ilgililerin menfaatine olacaktır".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.