Trump'tan Çok Sert Kayıp Gazeteci Açıklaması: Eğer Türkiye'de Öldürüldüyse Cezası Ağır Olacak

Trump'tan Çok Sert Kayıp Gazeteci Açıklaması: Eğer Türkiye'de Öldürüldüyse Cezası Ağır Olacak
CBS televizyonunda yayınlanan "60 Dakika" programına katılan ABD Başkanı Donald Trum, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasında Suudilerin olması durumunda çok ağır cezalar uygulayacaklarının sözünü verdi.

CBS televizyonunda yayınlanan "60 Dakika" programına katılan ABD Başkanı Donald Trum, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasında Suudilerin olması durumunda çok ağır cezalar uygulayacaklarının sözünü verdi.

TRUMP: CEZASI ÇOK AĞIR OLACAK

Trump, İstanbul'da kaybolan Suudi gazeteci Kaşıkçı hakkında Suudi yetkililerle temas halinde olduklarını belirtti.Kayıp gazeteci sorusu üzerine açıklama yapan Trump, "Eğer Cemal Kaşıkçı Türkiye'deki Suudi Arabistan Konsolosluğunda öldürüldüyse bunun cezası çok ağır olacak" ifadelerini kullkandı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı

"KRAL SELMAN İLE GÖRÜŞECEĞİM"

ABD Başkanı, dün yaptığı açıklamada ise, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili olarak Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüşeceğini söyledi.

KAŞIKÇI'NIN AKIBETİ

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'den bu yana haber alınamıyor. Emniyet görevlileri, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddialarını araştırırken, Suudi yetkililer ise bu iddiaları yalanlıyor.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Al Watan gazetesine büyük katkılarda bulunan, Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak gösterilen Washington Post Yazarı Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin geniş kapsamlı soruşturma sürüyor.Ankara, konsolosluk binasında yaptığı arama çalışmalarını genişletmek için Suudi Arabistandan ikinci bir izin istedi. İkinci izne sıcak bakmayan Suudilere yarına kadar süre tanındı. Cemal Kaşıkçı'nın parçalanıp gömüldüğü söylenen mekanlarda arama talebi kabul görmezse Suudi diplomatlar sınır dışı edilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TAKİBİNDEYİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Suudi gazetecinin İstanbul'da kaybolmasıyla yakından ilgileniyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Erdoğan, "Bende Cumhurbaşkanı olarak bu işin takibindeyim, kovalıyorum. Buradan çıkacak sonuç neyse dünyaya bizler bildireceğiz. Büyükelçiliğe girişler çıkışlar hepsi inceleniyor, takip ediliyor" dedi.

Cemal Kaşıkçı'nın Dayısı Adnan Kaşıkçı Kimdir?Cemal Kaşıkçı'nın Dayısı Adnan Kaşıkçı Kimdir? Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Dayısı Uluslararası Silah Kaçakçısı Çıkarken, Yeğeni Suikaste Kurban GittiSuudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Dayısı Uluslararası Silah Kaçakçısı Çıkarken, Yeğeni Suikaste Kurban Gitti Başkonsolosluğu ve Rezidansı Arama İzni Verilmezse Suudi Diplomatlar Sınırdışı EdilecekBaşkonsolosluğu ve Rezidansı Arama İzni Verilmezse Suudi Diplomatlar Sınırdışı Edilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.