TSK 104 DEAŞ Mensubunu Etkisiz Hale Getirdi

TSK 104 DEAŞ Mensubunu Etkisiz Hale Getirdi
TSK DEAŞ'a büyük darbe vurdu. DEAŞ hedeflerine koalisyon uçaklarınca yapılan 11 hava harekatı ile 104 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

TSK DEAŞ'a büyük darbe vurdu.DEAŞ hedeflerine koalisyon uçaklarınca yapılan 11 hava harekatı ile 104 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Olaya ilişkin alınan bilgilere göre,27 Mayıs 2016 tarihinde öğleden sonra 17.55'te DEAŞ terör örgütünce Suriye'den, Kilis'in Elbeyli ilçesine ve Türkiye sınırındaki Yüksektepe ile Şehit Yalçın Nane Hudut Karakollarına toplam altı roket/top atışı yapıldı.

TSK'ya ait hedef tespit sistemleriyle tespit edilen DEAŞ'ın ateş yaptığı yerlere 233 adet Fırtına topu, 40 adet Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA), dört adet Tank ile atış yapıldı. Örgüt mensuplarına Koalisyon uçakları ile de 11 hava harekatı icra edilerek karşılık verildi.TSK yapılan atışlar ve hava harekatı ile 104 DEAŞ terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdi.Güvenlik güçlerince atış hazırlığı içerisinde olduğu değerlendirilen DEAŞ'a ait bir adet top, bir adet havan ve dört adet ÇNRA mevzii ile DEAŞ'ın karargah olarak kullandığı yedi bina imha edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.