TSK 63 Hedefe 224 Atım Yaptı

TSK 63 Hedefe 224 Atım Yaptı
Yapılan yazılı açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Halep'e bağlı Cerablus bölgesinde askeri harekat başlatıldığı bildirilmişti.

Harekat sabah saat 05.45 sıralarında Suriye'nin kuzeyinde başlatıldı.Askeri kaynaklar bu harekatın başlatılmasının sebebinin DEAŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon Güçlerine destek vermek,hudut güvenliğini sağlamak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğunu bildirdi.

Edinilen bilgilere göre Topçu ve ÇNRA atışları Saat 04.00'te başlatıldı.Saat 04.05'i gösterdiğinde ise daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makineleri geçitler açılmaya başlandı.Topçu ve ÇNRA atışları saat 05.45'te sona erirken saat 06.08'de ilk Hava harekatı icra edildi.

Yapılan açıklama ile herhangi bir kara harekatının başlatılmadığı, geçit açma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi. TOPÇU ve ÇNRA atışları sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldığı belirtildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16'lar hava harekatına iştirak etti. Keklice'de ve Cerablus bölgesinde tespit edilen bölgelere F-16'larla hava taarruzu icra edildiği bildirilirken Türkiye tarafında konuşlu bulunan tankların da Suriye tarafındaki anlık çıkış ve görülür DEAŞ hedeflerini vurduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.