TSK Açıkladı Nusaybin ve Şırnak’ta 975 Terörist Öldürüldü

TSK Açıkladı Nusaybin ve Şırnak’ta 975 Terörist Öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre operayonlar kapsamında Nusaybin ve Şırnak'ta 975 terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda bölücü terör örgütü Nusaybin sorumlusu terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 496 oldu. Operasyonda üç roketatar, 19 Kaleşnikov piyade tüfeği, bir pompalı tüfek, iki tabanca, 18 el bombası, altı roketatar mühimmatı, üç roketatar sevk fişeği, bin 980 Kaleşnikov piyade tüfeği fişeği, dört telsiz, iki uzaktan ateşleyici kumanda, bir voltmetre, 71 Kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, iki tabanca şarjörü, bir el dürbünü ele geçirildi. Dokuz el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise bin 81 oldu.

Şırnak'ta devam eden operasyonda üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 479 oldu. Operasyonda üç Kaleşnikov piyade tüfeği, bir Zagros keskin nişancı tüfeği, bir roketatar, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, 25 Kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, dört Dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü, 807 Kaleşnikov piyade tüfeği fişeği, 52 Zagros keskin nişancı tüfeği fişeği, bin 458 Biksi makineli tüfeği fişeği, 2 bin 135 adet 5,56 mm fişek, 28 roketatar mühimmatı, 10 el bombası ele geçirildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından üç bina yakıldı. Operasyonda toplam yakılan bina sayısı 148 olarak açıklandı. 58 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 437 oldu.

Siirt Şirvan Ormanbağı-Nallıkaya yolu üzerinde yapılan aramada menfez içerisinde bir adet el yapımı patlayıcı (12 kg'lık tüp) bulunarak, imha edildi.

Ağrı Doğubayazıt'ta bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist teslim oldu.

Van Edremit'te 19 Mayıs 2016 tarihinde icra edilen operasyonda etkisiz hale getirilen bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi, üzerindeki malzemeler ile birlikte (iki el bombası, dört adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, sekiz adet bantlanmış büyük pil, bir flaş bellek, iki hafıza kartı, bir el yapımı patlayıcı patlatmada kullanılan verici anahtar, el yapımı patlayıcının çalışırlığını kontrol etmeye yarayan bir test kiti) bulundu.

Hakkâri Şemdinli'de Mirgesav, Aktütün Soğuk Tepe ve Işıklı Gezgin Tepe Üs bölgeleri ile Şırnak Seslice Üs bölgesine bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildi.

Tunceli Pülümür'de İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bölücü terör örgütü mensuplarına teslim edilmek üzere temin edilen yaşam malzemeleri (100 kg un, 150 kg şeker, 25 kg çay, altı kg zeytin, sekiz kg pirinç, 75 kg makarna, 10 kg beyaz peynir, 10 kg bulgur) ele geçirilirken, "yardım ve yatakçılık" suçundan bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.