TÜİK'ten Evli Çiftlere Uyarı

TÜİK'ten Evli Çiftlere Uyarı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) boşanmaların yüzde 39'nun evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleştiğini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'deki boşanmaların yüzde 39'nun evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleştiğini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu Bursa Bölge Müdürlüğü, 2015 yılındaki evlenme ve boşanma istatistiklerini açıkladı. Yapılan açıklamada, ilk göze çarpan ise mutlu ve huzurlu bir yuva kurmak için bir araya gelen çiftlerin yüzde 39'nun 5 yıl içerisinde ayrılması oldu. Bursa'da 2015 yılında 21 bin 62 evlenme, 5 bin 216 boşanma oldu. Bursa'da evlenmeler yüzde 1,6 oranında artarken, boşanmalar ise yüzde 1,5 arttı. Bursa'da kaba evlenme hızı binde 7,48 olurken, kaba boşanma hızı ise binde 1,85 oldu.

Bursa'da ortalama ilk evlenme yaşı, 2015 yılında erkekler için 27,2 iken, kadınlar için 24,2 oldu. Bursa'da boşanmaların yüzde 36'sı evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleşerek Türkiye ortalamasına yaklaştı.

Türkiye'de evlenme ve boşanmalarda bir önceki yıla nazaran önemli bir değişme görülmezken, kaba evlenme hızının en yüksek olduğu il binde 9,84 ile Kilis, kaba boşanma hızının en yüksek olduğu il ise binde 2,77 ile İzmir oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.