Tüp Mide Obezite Hastaları İçin Zayıflama Umudu

Tüp Mide Obezite Hastaları İçin Zayıflama Umudu
Son yıllarda sıklıkla uygulanmaya başlanan tüp mide ameliyatları hastalar için büyük umut oluyor.

Obezite ile mücadele tüm ülkelerde devam ediyor. Son birkaç yıldır sıkça uygulanmaya başlanan tüp mide ameliyatları ise çağın hastalığıyla pençeleşenlere can simidi gibi yetişti. Obezitenin hastalarda açtığı toplumsal yarayı fark eden Sağlık Bakanlığı son iki yıldır ameliyatın ücretini karşılıyor.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇU) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üç ekiple "tüp mide ameliyatı" gerçekleştiren cerrahlar büyük başarıya imza attı.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son 1.5 yıldır 50'den fazla obezite (aşırı şişman) hastasını tüp mide ameliyatıyla sağlığına kavuşturan Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Doç. Dr. Yasin Peker, Doç. Dr. Evren Durak, Doç. Dr. Erdinç Kamer ve Yrd. Doç. Dr. Emine Özlem Gür, bu operasyonla; midenin büyük kenarlarının kesilip çıkarıldığını ve böylelikle mide hacminin yaklaşık yüzde 80 oranında küçültüldüğünü söyledi. Mide hacminin küçültülmesi ile mekanik bir sınırlandırma yaşanırken, mide hareketlerinin azaltılması da kilo kaybının kolaylaştırılmasını sağlıyor. Operasyonun ardından kalan mide; tıpkı muz biçiminde bir tüpü andırdığından bu yöntem, çoğunlukla tüp mide olarak anılıyor.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüp mide ameliyatlarının oldukça yüksek standartlarda yapıldığının altını çizen Doç. Dr. Evren Durak, hastaların bu ameliyat sayesinde sadece fazla kilolarından değil diyabet, kısırlık, polikistik over sendromu (PCOS) ve hipertansiyon gibi farklı sorunlarından da kurtulduklarını söyledi.

Tüp Mide Obezite Hastaları İçin Zayıflama Umudu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.