Türkiye, İstediğini Aldı! Koalisyon Askerleri, Suriye'den Çekiliyor

Türkiye, İstediğini Aldı! Koalisyon Askerleri, Suriye'den Çekiliyor
ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'den çekilmenin başladığını resmen duyurdu.

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'den çekilmenin başladığını resmen duyurdu.

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'den çekilmenin başladığını resmen açıkladı. Uluslararası ajanslar, bu bilgiyi abonelerine 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu.

PENTEGON YETKİLİSİ: ÇEKİLMEYE BAŞLADIĞIMIZI TEYİT EDİYORUM

Anadolu Ajansı da bu sabah isminin açıklanmasını istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisinin, "Bazı ekipmanları Suriye'den çekmeye başladığımızı teyit ediyorum"dediğini bildirmişti.

Söz konusu yetkili, operasyonel kaygılardan dolayı çekilen ekipmanınne olduğu veya hangi bölgelerden alınıp nakline başlandığına dair detay vermektenkaçınmıştı. Amerikan CNN televizyonu ise ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının(CENTCOM), çekilme operasyonunda kullanılacak gemi ve uçakları belirlediğiniiddia etmişti.

SÜREÇ, TRUMP'IN KARARI SONRASI BAŞLAMIŞTI

Çekilme süreci ABD Başkanı Donald Trump'ın 19 Aralık 2018'de aldığıkarar sonrasında başlamıştı. Trump'ın bu kararı Jim Mattis'in Savunma Bakanlığı görevinden istifaetmesine yol açmıştı. Mattis, 1 Ocak'ta görevinden ayrılmadan birkaç gün önce ABD ordusunaçekilme sürecinin başlatılması talimatını vermişti.

ERDOĞAN, "BİZ TEMİZLERİZ" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesi talimatını, danışmanı Bolton'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüşürken verdiği ortaya çıkmıştı. Görüşmede Erdoğan, Trump'a "DEAŞ'ı biz temizleriz" garantisini vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.