Tuzla'da Kimyasal Koku Vatandaşları Sokağa Döktü

Tuzla'da Kimyasal Koku Vatandaşları Sokağa Döktü
İstanbul Tuzla'da kaynağı henüz belirlenemeyen kimyasal koku paniğe yol açtı.

İstanbul Tuzla'da kaynağı henüz belirlenemeyen kimyasal koku paniğe yol açtı. Ekipler, rögar kapaklarını kaldırarak kanallarda ve mahalledeki değişik noktalarda gaz ölçümü yaparken bölgedeki vatandaşlar paniğe kapıldı.

Tuzla İçmeler Mahallesi'ni henüz bilinmeyen bir kimyasal koku sardı.İçmeler Mahallesi'nde yoğun olmak üzere, ilçe genelinde sebebi bilinmeyen ağır bir koku alan vatandaşlar, ilgili kurumlara ihbarda bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine mahalleye gelen AKOM, İGDAŞ, itfaiye, polis ve zabıta ekiplerince inceleme başlatıldı.

SAĞLIĞI TEHDİT EDECEK BULGUYA RASTLANMADI

Paniğe kapılan vatandaşlar koku sebebi ile sokağa döküldü. Ekipler, rögar kapaklarını kaldırarak kanallarda ve mahalledeki değişik noktalarda gaz ölçümü yaptı. Yapılan ilk çalışmalarda sağlığı tehdit edecek bulguya rastlanılmadı.

EVSEL YA DA KİMYASAL ATIK İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, kokunun kaynağının evsel veya kimyasal atık olabileceği üzerinde duruluyor. Bu kimyasalın kanalizasyonda çökme yaptığı, kokunun da bundan kaynaklandığı düşünülüyor.

KANALİZASYONLARDAKİ KİMYASALIN ÇÖZÜLMESİNİ SAĞLADILAR

Yetkililer, kokunun giderilmesi için kanalizasyonlara su basılarak kimyasalın çözülmesini sağlayamaya çalıştıklarını, ölçümlerde hidrojen sülfür değerlerinin biraz yüksek çıktığını belirtti.

İşte kokunun sardığı bölgeden görüntüler;

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.