Uefa Başkanı Ceferin'den Galatasaray Açıklaması

Uefa Başkanı Ceferin'den Galatasaray Açıklaması
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Galatasaray'ın FFP için yaptığı anlaşmanın tekrar gözden geçirilme kararı ile ilgili konuştu ve bir değişiklik olacağı anlamının çıkarılmaması gerektiğini belirtti. Ceferin, hakem komisyonunun inceleme yapmasının normal olduğunu belirtirken.
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Galatasaray'ın FFP için yaptığı anlaşmanın tekrar gözden geçirilme kararı ile ilgili konuştu ve bir değişiklik olacağı anlamının çıkarılmaması gerektiğini belirtti.

Ceferin, hakem komisyonunun inceleme yapmasının normal olduğunu belirtirken, "Özel dosyalarla ilgili yorum yapmıyorum çünkü bağımsız bir komisyonumuz var. Sorunla karşılaşıldığında onlar karar veriyor. hakem komisyonunun, bazı durumlarda karar değiştirme hakkı bulunuyor ama bir şey değişecek anlamı gelmiyor. Dosyaya bakacaklar ve bir şeyin değişip değişmeyeceğinin kararını verecekler. Anlaşma devam ediyor ve güncel çünkü hakem kurulu bir değişiklik talep etmedi. Ben Galatasaray hakkında konuşmuyorum, Real madrid ya da Barcelona ile ilgili de konuşmuyorum. Verilen karar olağan dışı değil" dedi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi finali için konuşan Ceferin, "TFF'ye güvenimiz sonsuz. 2020 Şampiyonlar Ligi Finali'ni kusursuzca yapacaklardır. Havalimanları, otelleriniz var. Olması gereken her şeye sahipsiniz. Stadın adı da çok etkileyici. Stada dünya tarihinin en büyük politikacılarından birisinin ismi verilmiş. Türkiye'nin Euro 2024 adaylığı hakkında yorum yapamam. Çünkü bir süreç içinde ve dosyalar hazırlanıyor. Yorum yapamam" ifadelerini kulllandı.

Dünya Kupası;'nda takım sayısının 48'e çıkacak olmasını değerlendiren başkan, "2026 Dünya Kupası'na katılacak 48 takım biraz bana fazla geldi. Üç ülkenin ev sahibi olması sorun değil. Şimdiki hali bile daha az ilgi uyandıran maçlar oldu. 32 takımla birlikte sıkıcı maçlar olmaya başladı. 48 takımlı hali de güzel bir organizasyon olacaktır tabii ama sıkıcı maçlar izleyebiliriz. Öte yandan daha çok uluslar göreceğiz" diye konuştu.

Dünya Kupası için de yorumlarda bulunan Ceferin, "Hırvatistan, Dünya Kupası'nda beni çok etkiledi. Hırvatistan'ı bekliyordum ancak İngiltere'nin bu performansını beklemiyordum. Onlar da beni şaşırtan takım oldu. İspanya'nın da iyi oynadığını görüyorum. Bence final değil, yarı final Avrupa takımları arasında geçecek. Son 4 takım Avrupa'dan olacak" değerlendirmesini yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.