Ulusal Kanal'ın Sunucusu, Chp'li Sezgin Tanrıkulu'nun Yeni Yıl İçin Paylaştığı Kürtçe Mesajı Aşağıladı

Ulusal Kanal'ın Sunucusu, Chp'li Sezgin Tanrıkulu'nun Yeni Yıl İçin Paylaştığı Kürtçe Mesajı Aşağıladı
Ulusal Kanal'da yayınlanan Televizyon Gazetesi programını sunan Halil Nebiler, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Kürtçe yılbaşı mesajını hedef aldı. "BUNU OKUYORUZ AMA ADAM KİM BİLİR NE SÖYLÜYOR?" Tanrıkulu'nun mesajını ekrana yansıtıp rejideki çalışana, "Tü.

Ulusal Kanal'da yayınlanan Televizyon Gazetesi programını sunan Halil Nebiler, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Kürtçe yılbaşı mesajını hedef aldı.

"BUNU OKUYORUZ AMA ADAM KİM BİLİR NE SÖYLÜYOR?"

Tanrıkulu'nun mesajını ekrana yansıtıp rejideki çalışana, "Türkçe biliyor musun oğlum? Ben bilmiyorum bunu nasıl okuyacağız." dedi. Tweet'i okuyan Nebiler, "Bunu okuyoruz ama adam kim bilir ne söylüyor." diyerek Tanrıkulu'nun paylaşımını aşağıladı. Tanrıkulu, Ulusal Kanal'daki yayını sosyal medyadan paylaşıp, "Bu Cumhuriyet'in yurttaşlarının ana dillerinden olan Kürtçe yeni yıl kutlama mesajıma yapılan bu aşağılayıcı üsluptur asıl Türkiye'yi ayrıştıran ve bölen..." sözleriyle Nebiler'i eleştirdi.

TANRIKULU'NUN SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTIĞI YENİ YIL MESAJI

Tanrıkulu 31 Aralık 2018 tarihinde Twitter hesabından "Hêvîdarim kû sala 2019ê ê bibe sala dad, azadî, aşitî û biratîyê. Sersala hemu gelê me û hemû gelên cihanê pîroz be!" mesajını paylaştı.

Mesajın Türkçesi ise, "Umarım 2019 yılı özgürlük, barış ve kardeşlik yılı olur. Bütün halklarımızın ve dünya halklarının yeni yılı kutlu olsun" anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.