Üst Düzey Türk Yetkili, İsrail'in Ebru Özkan'ı Trump'ın İsteğiyle Serbest Bıraktığı İddiasını Yalanladı!

Üst Düzey Türk Yetkili, İsrail'in Ebru Özkan'ı Trump'ın İsteğiyle Serbest Bıraktığı İddiasını Yalanladı!
İsrail'in önemli gazetelerinden Haaretz'e konuşan adı açıklanmak istemeyen bir İsraiili yetkili Trump'ın Özkan'ın serbest bırakılmasını istediğini söylemişti.

İsrail'in önemli gazetelerinden Haaretz'e konuşan adı açıklanmak istemeyen bir İsraiili yetkili Trump'ın Özkan'ın serbest bırakılmasını istediğini söylemişti. Türk yetkili iddiaları yalanladı.

ÜST DÜZEY TÜRK YETKİLİ: İDDİALAR ASILSIZ

Üst düzey bir Türk yetkili, Özkan'ın ABD ile Brunson anlaşması çerçevesinde serbest bırakıldığı haberlerinin 'hiçbir dayanağı olmadığını' söyledi.

Anadolu Ajansı (AA) da bir Türk yetkilinin "İsrail'de düzmece terör suçlamalarıyla gözaltına alınan Ebru Özkan'ın salıverilmesi karşılığında Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasına yönelik Türkiye ile ABD arasında anlaşma yapıldığına yönelik haberler tamamen asılsızdır" dediğini aktardı.

ABD YAPTIRIM UYGULAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Brunson'ın ev hapsine mahkum edildiğinin açıklanması sonrası tıpkı Brunson gibi sıkı bir Evanjelist olan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Türkiye'ye Brunson'ın 'hemen' bırakılmaması halinde yaptırımlara hazır olması uyarısını yapmıştı.

Ardından Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada "Rahip Andrew Brunson'ı uzun zamandır gözaltında tuttukları için Türkiye'ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.