Van’daki STK’lardan Ankara Saldırısına Kınama

Van’daki STK’lardan Ankara Saldırısına Kınama
Ankara'da dün yapılan terör saldırısına bir tepki de Vanlı sivil toplum kuruluşlarından geldi.

Ankara'da dün yapılan terör saldırısına bir tepki de Vanlı sivil toplum kuruluşlarından geldi.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, Türk Diyanet Vvakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak ile İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Şube Başkanı Abdurrahman Eren, dün akşam saatlerinde Ankara'da yapılan menfur saldırıyı lanetlediler. Ankara'da yapılan menfur saldırıyı birlik, bütünlük ve kardeşliğimize yapılmış bir saldırı olarak nitelendiren MEMUR-SEN Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, "Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terörle hemhal olmuş hiçbir fikir ya da ideoloji başarı sağlamamıştır. Ankara'da yapılan menfur saldırı birlik, bütünlük ve kardeşliğimize yapılmış bir saldırıdır. Şu unutulmamalıdır ki bugün Türkiye halklarının hepsi yekvücuttur, birdir ve birliktedir, kardeştir ve kardeş olmaya da devam edecektir. Bugüne kadar hiçbir terör saldırısı bizleri yıldırmamıştır. Bundan sonrada yıldırmayacaktır. Şunu çok net ifade etmek gerekir. Bu saldırı halka yapılmıştır. Burada hiçbir ırk ya da bir ideoloji gözetilerek yapılmış bir saldırı değil. Bu tümüyle halka yapılmış bir saldırıdır ve kabul edilir hiçbir tarafı yoktur. Unutulmamalıdır ki bu tür saldırılar bizleri parçalamaz, bizleri yekvücut kılar. Birbirimize daha fazla kenetlenmemizi sağlar" şeklinde konuştu.

"ZAMAN BU OYUNLARI BOŞA ÇIKARMA ZAMANIDIR"

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür ise; birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son yıllarda mazlum ve mağdur halkların yanında yer alması birçok küresel gücü ve dış mihrakları rahatsız etmektedir. Yapılan saldırıları da bizler böyle görmekteyiz. Bunu Türkiye'nin 2023 idealine set çekme projesi olarak görüyoruz. Devletimiz güçlü olursa İslam medeniyeti güçlü olur. Bunun için birlik ve beraber olmamız gerekir. Zaman kardeşlik zamanıdır. Bu oyunları boşa çıkarma zamanıdır. Elbette bu menfur saldırlar bitecek. Türkiye'nin yükselişini engellemeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Ümmet bilinciyle hareket etmemiz lazım. Müslüman feraset sahibidir. Bu tür bölücü, yıpratıcı ve ifsat ehli unsurlara fırsat vermemiz lazım" diye konuştu.

Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak da, "Dün meydana gelen Ankara saldırısı tamamen sivillere yönelik alçakça bir saldırıdır. Karanlık yapıların iğrenç yüzünü gösterdiği çirkin bir saldırıdır. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirmenin hiçbir haklı tarafı yoktur. Bu saldırı ve öncesinde yapılan saldırılar bir kez daha bu melun zihniyetin memleket için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu da koymaktadır. Bizler de cemiyet olarak bu menfur saldırıyı lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Şube Başkanı Abdurrahman Eren ise, "Öncelikle şunu belirteyim, yapılan saldırı bir terör saldırısıdır. Terör ise kimden ve nereden gelirse gelsin, ne şekilde yapılırsa yapılsın en şiddetli şekliyle lanetliyoruz. Bu hangi sebepten olursa olsun meşrulaştırılamaz. Bu saldırılar bir hak arama metodu olarak da gösterilemez. Bizler tekrar yaşanan saldırıyı lanetliyor, benzer saldırıların yaşanmaması adına gereken tüm önlemlerin alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Van’daki STK’lardan Ankara Saldırısına Kınama

Van’daki STK’lardan Ankara Saldırısına Kınama

Van’daki STK’lardan Ankara Saldırısına Kınama

Van’daki STK’lardan Ankara Saldırısına Kınama

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.