Yeni Zelanda'da İki Camiye Gerçekleştirilen Saldırıyla İlgili Türkiye'den İlk Açıklama Geldi

Yeni Zelanda'da İki Camiye Gerçekleştirilen Saldırıyla İlgili Türkiye'den İlk Açıklama Geldi
Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde 2 camiye düzenlenen saldırılarda 49 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıya tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinde katliama tepki gösterdi. Kalın şu ifadeleri kullandı:

"IRKÇI VE FAŞİST SALDIRI"

"Yeni Zelanda Christchurch'te Nur Camine yapılan ırkçı ve faşist saldırıda onlarca kişi hunharca katledildi. Saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir."

DÜNYAYA ÇAĞRI

"İslam ve Müslüman karşıtı İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık bu söylemlere karşı sesini yükseltmeli ve İslamofobik faşist terörizme dur demelidir."

NE OLDU?

Yeni Zelanda'da camiye silahlı saldırı düzenlendi 49 kişi yaşamını yitirirken 48 kişi de yaralandı. Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi. Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti.

Yeni Zelanda'da İki Camiye Silahlı Saldırı: 49 Ölü, 48 YaralıYeni Zelanda'da İki Camiye Silahlı Saldırı: 49 Ölü, 48 Yaralı Yeni Zelanda'daki Saldırıyla İlgili Erdoğan'dan İlk Açıklama: İslam Karşıtlığının Yeni Bir ÖrneğiYeni Zelanda'daki Saldırıyla İlgili Erdoğan'dan İlk Açıklama: İslam Karşıtlığının Yeni Bir Örneği Camiye Gerçekleştirdiği Saldırıyı Sosyal Medyada Canlı YayınladıCamiye Gerçekleştirdiği Saldırıyı Sosyal Medyada Canlı Yayınladı Yeni Zelanda'daki Silahlı Saldırgan, Türkiye'ye Yönelik Tehditlerin de Yer Aldığı Manifesto YayınlamışYeni Zelanda'daki Silahlı Saldırgan, Türkiye'ye Yönelik Tehditlerin de Yer Aldığı Manifesto Yayınlamış Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısı Sonrası Dehşete Düşüren Görüntüler Ortaya ÇıktıYeni Zelanda'daki Cami Saldırısı Sonrası Dehşete Düşüren Görüntüler Ortaya Çıktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.