Yeni Zelanda'daki Silahlı Saldırgan, Türkiye'ye Yönelik Tehditlerin De Yer Aldığı Manifesto Yayınlamış

Yeni Zelanda'daki Silahlı Saldırgan, Türkiye'ye Yönelik Tehditlerin De Yer Aldığı Manifesto Yayınlamış
Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı düzenleyen caninin saldırıyı 2 yıl önce planladığı ve 70 sayfalık manifesto yayınladığı ortaya çıktı.

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı düzenleyen caninin saldırıyı 2 yıl önce planladığı ve 70 sayfalık manifesto yayınladığı ortaya çıktı. Tüyler ürperten manifestoda Türklerle ilgili bir bölüm de yer alıyor.

İskoç bir aileden gelen ve Avustralya'da doğan Brenton Tarrant isimli saldırganın 28 yaşında olduğu tahmin ediliyor. 5 silahla birlikte yolculuk yapan saldırgan, bir yandan da müzik dinlerken görülüyor. Saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığı yönünde yorumlar da yapılıyor.

SİLAHLARIN ÜZERİNDEKİ KORKUNÇ DETAY

Saldırıyı bilgisayar oyunlarına benzer şekilde gerçekleştirdiği gözlenen saldırganın, 49 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin yaralandığı saldırı sırasında silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülüyor. Aracından inen saldırgan caminin kapısından girer girmez ateş etmeye başlıyor.

Silahların üzerinde, daha önce dünyanın başka bölgelerinde Müslümanlara saldırı düzenleyenlerin isimleri yer alıyor.

TÜRKLERE YÖNELİK TEHDİT İÇEREN İFADELER

Saldırıyı 2 yıl önce planlayan Tarrant'ın manifestosunda Türklerle ilgili bir bölüm de yer alıyor. "Türklere" başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş:

"Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında.

"KONSTANTİNOPOLİS'E GELİR TÜM CAMİ VE MİNARELERİ YIKARIZ"

Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz.

Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak"

YENİ ZELANDA TARİHİNİN EN KANLI SALDIRISI

İki camideki katliam, Yeni Zelanda tarihinin en kanlı saldırıları oldu. Ülkede 1990 yılında Aramoana kentindeki saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Yeni Zelanda'da İki Camiye Silahlı Saldırı: 49 Ölü, 48 YaralıYeni Zelanda'da İki Camiye Silahlı Saldırı: 49 Ölü, 48 Yaralı Yeni Zelanda'daki Saldırıyla İlgili Erdoğan'dan İlk Açıklama: İslam Karşıtlığının Yeni Bir ÖrneğiYeni Zelanda'daki Saldırıyla İlgili Erdoğan'dan İlk Açıklama: İslam Karşıtlığının Yeni Bir Örneği Camiye Gerçekleştirdiği Saldırıyı Sosyal Medyada Canlı YayınladıCamiye Gerçekleştirdiği Saldırıyı Sosyal Medyada Canlı Yayınladı Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısı Sonrası Dehşete Düşüren Görüntüler Ortaya ÇıktıYeni Zelanda'daki Cami Saldırısı Sonrası Dehşete Düşüren Görüntüler Ortaya Çıktı Yeni Zelanda'da İki Camiye Gerçekleştirilen Saldırıyla İlgili Türkiye'den İlk Açıklama GeldiYeni Zelanda'da İki Camiye Gerçekleştirilen Saldırıyla İlgili Türkiye'den İlk Açıklama Geldi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.